marți, 27 aprilie 2021

Mobilitatea personalului didactic

 


În această perioadă se desfășoară etapele de mobilitate ale personalului didactic. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș spun că s-au luat măsuri ca aceste etape să aibă loc în condiții de siguranță.

În prezent sunt 162 de persoane care își doresc un post obținut pe diverse catedre la pretransfer.

”Este chiar o zi de etapă în calendarul de mobilitate al persoanalului didactic. Avem pretransferul la cerere, deja colegii noștri de la management sunt la Colegiul Național Gheorghe Șincai unde se desfășoară în condiții de siguranță și în condiții de maxim profesionalism această etapă. În acest moment avem 162 de persoane care își doresc un post obținut pe diverse catedre la pretransfer. Ei au completat 128 de dosare, asta înseamnă că avem colegi care optează pentru două sau chiar mai multe posibilități de pretransfer. Metodologia noastră este cea pe care o cunoaștem la nivel național, este publică, este afișată deja de săptămâni bune pe site-ul inspectoratului, a fost transmisă în școli. Ea prevede ordinea în care se desfășoară această etapă, ea prevede criteriile, deci presupunem că lucrurile se vor desfășura conform programării și colegii mei vor fi atenți să se respecte fiecare detaliu al metodologiei. Pentru a eficientiza activitatea, colegii noștri au fost anunțați în legătură cu orele la care vor intra în sală ca să nu aglomerăm încăperea și cu disciplinele în ordinea desfășurării acestei etape”, a explicat Anca Minodora Costin Hendea, inspector școlar general ISJ Maramureș.

Anca Minodora Costin Hendea (foto)spune că sunt și câteva persoane din cadrul Inspectoratului Școlar Județean înscrise la această etapă și pentru a asigura transparența, aceste persoane au fost suspendate din comisia de mobilitate.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu