Proiectele de hotărâri aprobate de către consilierii județeni și executivul Consiliului Județean, în cadrul ședinței de astăzi, prevăd o serie de măsuri necesare pentru buna funcționare a administrației publice locale de la nivelul județului Maramureș.
În acest sens, președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a discutat cu ziariștii maramureșeni despre importanța transparenței decizionale aplicată la nivelul Consiliului Județean și a tuturor instituțiilor subordonate, precum și despre proiectele de investiții necesare pentru dezvoltarea județului și creșterea calității vieții.
Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat: ”Îmi doresc să fim un Consiliu Județean cât mai transparent și cât mai corect, iar în acest sens am împărțit consiliile de administrație din cadrul instituțiilor subordonate CJ Maramureș folosind metoda de calcul, pentru ca fiecare grup politic să aibă un număr de consilii de administrație din care să facă parte, fie ca membrii plini, fie ca supleanți.
Un proiect important pe ordinea de zi de astăzi este finalizarea procedurii de înregistrare a companiei Parcuri Industriale Maramureș S.A. la Registrul Comerțului, companie responsabilă cu înființarea primelor parcuri industriale din județ și pentru care am primit din partea Guvernului suma de 5 milioane de lei. Societatea va fi operațională de săptămâna viitoare, iar în acest fel vom putea demara procedurile de realizare a primului parc industrial din Maramureș.
Pentru Serviciul de Ambulanță Maramureș am adoptat o serie de proiecte de investiții care vor fi folosite pentru lucrările de modernizare și extindere a actualului sediu și care vor fi finalizate anul acesta. În paralel, vom lucra la un studiu de fezabilitate prin care vom construi un sediu nou al ambulanței și analizăm, împreună cu Primăria Baia Mare, câteva terenuri pe care am putea amplasa acest serviciu public, care are o importanță deosebită pentru maramureșeni.
Proiectul privind prelungirea Acordului de cooperare pentru funcționarea și exploatarea echipamentului de plasmafereză „AURORA Plasmapheresis Systems” a fost de asemenea adoptat astăzi. Așadar, maramureșenii care au fost infectați cu COVID-19 și doresc să doneze plasmă pentru pacienții bolnavi care au nevoie de acest tratament pot face în continuare acest lucru la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș.
Un alt proiect de pe ordinea de zi privește dezvoltarea domeniului turistic și susținerea HoReCa din Maramureș. Parteneriatul cu Comisia Europeană în cadrul proiectului ”Open Up to Europe” ne face practic intrarea pe lista scurtă a Comisiei Europene ca destinație turistică internațională. Comisia Europeană, prin acest program, va promova județul Maramureș ca destinație turistică internațională.
Prin astfel de programe ne dorim să sprijinim cât mai mult industria HoReCa și să ne folosim de toate instrumentele pe care le avem pentru a promova județul Maramureș și pentru a dezvolta turismul la noi în județ.
La nivelul județului Maramureș trebuie să avem o administrație publică funcțională, transparentă și să oferim servicii de calitate maramureșenilor. Trebuie să îmbunătățim calitatea serviciilor publice și să realizăm proiecte importante pentru dezvoltarea județului și pentru creșterea nivelului de trai al maramureșenilor.”
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu