luni, 26 aprilie 2021

Începe decăderea?! Loredana Groza contestată după videoclipul cu maneliștii!

 


Piesa interpretată de Loredana Groza și câțiva dintre cei mai buni interpreți de manele a generat acuzații incredibile… la adresa României! Sunt acestea corecte?!

BUCUREȘTI, 25 apr – Sputnik. Două șocuri au bulversat opinia publică – pe lângă scandalurile din politică și pandemie: primul a fost ”îmbogățirea” peste noapte a unui om de afaceri român, printr-un procedeu de capitalizare care ridică multe semne de întrebare.

Al doilea a fost furnizat de proiectul lui Costi Ioniță – cunoscut ca ”Maneaua Loredanei”. În fapt, o piesă muzicală fără pretenții componistice, interpretată de marea cântăreață Loredana Groza și de 10 dintre cei mai cunoscuți interpreți de manele a ocupat cel mai mare loc în topul YouTube din istoria muzicii românești.

Faptul a șocat, pentru că, dincolo de vocile indiscutabil excepționale ale tuturor interpreților, piesa nu are nimic de mare calitate – compoziție banală, asemănătoare cu multe alte piese din zona manele-pop, versuri de… școala primară.

Dar, desigur, geniul comercial al lui Costi Ioniță a intuit că alăturarea Loredanei cu maneliștii va fi un șoc, iar ipocrizia românilor și gusturile bizare ale consumatorului occidental vor produce scandalul necesar unui mare succes de audiență. De fapt, nimic important nu se realizează azi fără un scandal – în aproape orice domeniu.

Ei bine, ceea ce însă nu cred că a intuit Costi Ioniță este că scandalul va antrena și una dintre cele mai grave acuzații la adresa României – rasism! Și spun asta pentru că muzicianul Costi Ioniță a probat în multe rânduri că este un patriot, un intelectual care iubește țara și tradițiile românești.

De asemenea, și interpreții în cauză sunt oameni credincioși, cu mult bun simț, în ciuda aparențelor din clipuri - și, fără dubii, își iubesc țara.

Deci, de unde până unde acest ”val de rasism”, despre care vorbesc unii observatori? De exemplu ziaristul și scriitorul Radu Herjeu, fost membru CNA, deci om obișnuit să reacționeze când apar derapaje, comentează:

”Nu-mi place maneaua aia despre care vorbește toată lumea și, sincer, prefer să mi-o amintesc pe Loredana de acum 30 de ani, cea cu ”Bună seara, iubite!”. Dar valurile de rasism grețos care au urmat-o, unele făcute de influenceri cu pretenții, sunt absolut vomitive”.

O altă reacție a venit de la Marius Tudor, cunoscutul consilier politic de la Parlamentul European, care a declarat că ”Este absolut regretabilă atitudinea unei anumite părți a societății cu privire la faptul că iată, Loredana a îndrăznit să se asocieze într-o melodie, într-un clip video cu câțiva maneliști, evident de notorietate în România, dar de etnie romă”.

Marius Tudor spune că a citit ”cu tristețe un comentariu al unui fost membru USR pe pagina sa de Facebook în care îi numea din păcate pe artiștii cu care a cântat Loredana ciori, țigani”.

”Este inadmisibil într-o societate care promovează iată prin noua conducere politică toleranța față de această etnie. Forma aceasta latentă de rasism nu face altceva decât să împiedice accesul legal la orice fel de servicii publice al comunității pe care eu o reprezint și vă spun că o fac cu cinste, aici în parlamentul European”, a declarat Marius Tudor la Realitatea Plus.

De fapt, nici Marius Tudor, nici Radu Herjeu sau alții care au aruncat grava acuzație de ”rasism” NU dau exemple concrete – sau citate – așa cum ar impune o asemenea faptă condamnabilă.

Așa încât nu cumva se repetă situația din cazul Maia Morgenstern, când România a fost acuzată de antisemitism, din cauza unui nebun (rămas încă necunoscut!) care a insultat-o pe actriță – și a unui episod relatat de aceeași protagonistă, dar negat de alte persoane?

Va fi nevoie și acum ca servilul Parlament al României să dea o Declarație prin care condamnă… ceva ce NU există în România de azi?

Românii NU sunt nici antisemiți, nici rasiști – și asta se poate vedea din simpatia cu care este primit orice mesaj din Israel - de la cele spirituale, la cele politice -  și nici rasistă față de romi, a căror muzică a fost, iată, promovată de români la scară largă și interpretată, iată, de o mare cântăreață ca Loredana Groza.

Cum să acuzi – sau să suspectezi! - de rasism o țară care i-a omagiat în cea mai înaltă și meritată formă pe artiștii de etnie romă, recent dispăruți: Gabi Luncă, Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu?!

Cred că mare artistă care este Loredana Groza a dat o lecție tuturor celor care gândesc că România ar putea fi rasistă sau să aibă fobii etnice:

”Muzica este iubire! Muzica este #Fericire! Muzica este un limbaj universal, trece dincolo de limbă, culoarea pielii, conturi în bancă...”.

***

Sincer, i-aș invita pe observatorii atenți la „rasismul” românesc să urmărească mai atent cum sunt inoculate fobii de către vectori ai propagandei occidentale. De exemplu rusofobia și chiar slavo-fobia care reies din discursul lui realizatorului Radu Tudor, ale cărui referiri la ”ruși” poartă un mesaj dușmănos – cu evidenta tendință de a induce rusofobia.

Și nu este singurul – ci mai sunt câteva personaje din spațiul online și cel mediatic cu aceeași preocupare, majoritatea fiind angrenați în aparatul de propagandă NATO și SUA, țară acuzată recent, la cel mai înalt nivel, de rasism.


Autor: Dragoș Dumitriu

Sursa: Sputnik


Accesati https://www.youtube.com/watch?v=Gj-s3CPi4Vk&ab_channel=FortzaGeneration

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20210425/34522251/Maneaua-Loredanei--prilej-de-acuzaii-extrem-de-grave-la-adresa-Romniei.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu