vineri, 30 aprilie 2021

Colţul specialistului. Educaţia românească!

 


Lucrul cu elevii ar fi trebuit să fie principalul scop al Educației, discuții față-n față cu elevii, ca de la prezent la viitor, așa ar fi trebuit să fie ! Dar în Educație se pare că totul se rezumă la hârtii, care apoi sunt mutate în dosare și astfel se naște portofoliul, iar totul în Educație se învârte în jurul unor punctaje obținute pe colecția de hârtii !

Din făuritori de oameni , profesorii de azi au fost transformați în făcători de hârtii !

N-am să spun că în jurul acestor hârtii se învârte mobilitatea cadrelor didactice în educație, nici acordarea gradațiilor de merit, nici verificarea portofoliilor la inspecții, ci am să spun că ,, marea dosariadă " ne-a îndepărtat de la rolul nostru, iar educația care ar trebuit să fie cea mai frumoasă și nobilă meserie a devenit o cursă nebună după hârtii și puncte!

Deci dragă ministerule, dragi guvernanți, unde este elevul, unde este profesorul, în toate aceste reforme din educație ?!

De fapt după completarea dosarelor, ce au de câștigat elevii din aceste portofolii, ce are de câștigat educația din această birocratizare ?!

Vă spun eu, minți ocupate, obosite, blazate ..., rafturi pline cu dosare și școala transformată într-o interminabilă povară atât pentru profesori cât și pentru elevi !

Am uitat să vorbim ....cu noi, între noi, cu elevii noștri !

 

                                                                  prof. Adina Maria CERBU




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu