miercuri, 28 aprilie 2021

Viață și credință

                                                                                              de Viorica Pârja

 Perioada pe care o traversăm mi l-a adus de foarte multe ori în memorie pe Înaltpreasfințitul Iustinian. La care mergeam împreună cu Corala Armonia în momente de mare sărbătoare. Întâlnirea cu Înaltpreasfințitul se prelungea, de fiecare dată, spre bucuria noastră. Iar sentimentul că stai aproape de acest sfânt era unul plin de încărcătură spirituală.

Trăiam, de fiecare dată, o lecție de viață și credință. A unui om cu o excepțională experiență de viață duhovnicească, și cu o luciditate de invidiat. Care înțelegea, mai bine decât oricine, cât de prețioasă este viața și cât de grea este despărțirea de lumea aceasta. Dar încredințat că viața de dincolo este o certitudine, că, după, urmează o nouă viață.

Întâlnirile cu Înaltpreasfințitul se transformau, ce greu este să vorbești la trecut, în ore despre dragostea pentru părinți, despre porunca cea dintâi, care este iubirea, fiindcă în ea sunt incluse toate celelalte porunci. Despre frumusețea omului și ispitele vieții.

În cuvinte simple și cu istorioare cu tâlc, Înaltpreasfințitul te făcea să înțelegi că viața fără credință nu înseamnă nimic. Cine poate uita întâlnirile cu arhiepiscopul Iustinian? Bucuria și dragostea cu care vorbea despre om, drept cea mai frumoasă creație a lui Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu