vineri, 30 aprilie 2021

GÂNDURI DE BINE

 

(parafrazând titlul unui volum de versuri,

ce aparține poetei CORINA NICA, BV)

 

E o bucurie imensă, dragi prieteni! Iar cine a rostit pentru prima dată sintagma: ,,MULȚUMESC CĂ SUNTEȚI ÎN VIAȚA MEA!" sau, cealaltă: ,,NU AȘ PUTEA FĂRĂ VOI!" a știu ce zice și de ce zice asta!? Acum, făcând un bilanț al PROIECTELOR LITERARE (actuale și viitoare), simt o imensă bucurie. M-a ajutat în acest demers prefața de carte întocmită de prof. univ. dr. CARMEN DĂRĂBUȘ, pentru vol. 1, cea întocmită de prof. dr. TEREZIA FILIP, pentru vol. 2 și prefața pentru vol. 3, întocmită de prof. dr. VALERIA BILȚ.

MULȚUMIM din suflet pentru încurajările Dumneavoastră sincere și laudative. Au contat foarte mult în continuarea acestui amplu PROIECT LITERAR căruia noi, echipa de coordonare formată din prof. GELU DRAGOȘ și poet popular NELU DANCI, i-am spus:      ANTOLOGIE DE TEXTE. RECENZII DE CĂRȚI - PERSONALITĂȚI ALE LITERATURII CONTEMPORANE. SINCERUS VERBA, VOL. 1-4.

Așa am crezut de cuviință că este bine! Critici și vorbe fără rost? Fost-au! Și le mulțumim și acestora. Ne-au întărit. Ne-am concentrat și mai mult asupra proiectului și am mers mai departe, har Domnului, crezând în calitate, obiectivitate și valoare literară. Se pot face lucruri minunate și dacă nu ești într-un top al celor care nu sunt în topul celor mai buni! Nu-i așa? Glumesc! Surprizele încă nu s-au terminat. Veți mai avea parte de ele, garantat.

Iar acum, făcând un altfel de bilanț, al acestui proiect literar, un MARE și din SUFLET MULȚUMESC, se cuvine a-l rosti celor care au dorit să apară în acest proiect, cu mai multe volume recenzate. Credeți-mă, pentru vol. 4, (finalul acestei serii), ne hotărâm foarte greu asupra cui să rămânem, pentru a fi cuprins în proiect.

Prevăd si un volum 5. Îndrăznesc, cu gândul, și spre un volum 6. Doamne ajută... Asta spune multe și dovedește multe. Întâi încrederea ce o aveți în noi. Apoi, curajul Dumneavoastră și dorința de a fi recenzați și apoi publicați în alte lucrări literare de referință (iată, exemplul acestor antologii!). Cineva, (nici nu i-am reținut numele!), contesta abundența de antologii literare - cu bun, cu rău.

Asemenea fapte literare nu au voie să fie contestate. Dimpotrivă, se cuvine maximă apreciere și respect - pentru carte și autor. Ele, antologiile literare de poezie sau proză, sunt efortul unei munci susținute și sunt dedicate nu doar celor care sunt antologați... segmentul literar și al literaților este imens, doar interes să fie.

Iată, deocamdată, lista celor cuprinși cu mai multe volume recenzate, în acest proiect, nu neapărat în ordine alfabetică:

- Ionica BANDRABUR, Slănic Moldova; Florentina DANU - Brașov; Florin DRAGOMIR, Șișești MM, debut literar; Marița GRIGOR, Chiuzbaia, MM, folclor; Olimpia MUREȘAN, Ulmeni, MM; Grigoraș CIOCAN, Târgu Lăpuș, MM; Mihai Marius COȘERARIU, com.  Tașca, NT; Mariana BENDOU, Onești, BC; Ionel SIMA, FIE IERTAT!, Baia Mare, MM;  Daniela VÎLCEANU, Drobeta-Turnu Severin, MH; Zenovia ZAMFIR, Râmnicu Vâlcea, VL; Elvira RĂCEALĂ, Constanța, CT; Limona RUSU, Suceava; Lăcrămioara ELEFTERIU, Babadag, TL; Angela DUMBRAVĂ, TL; Garofița JIANU, Constanța;  Victoria FURCOIU BUNICA, Covasna; Petru T. GRĂDINARU, Vadurile, VS; Și, clar, echipa de coordonare a proiectului:

  •  prof. Gelu DRAGOȘ, Lucăcești-Maramureș;
  • poet popular NELU DANCI, Plopiș-Maramureș;
  •  Vasile BELE, Chiuzbaia-Maramureș;

Fără să îi număr, suntem câțiva! Aproape o antologie. Doamne ajută să fie bine! Să fim sănătoși și fericiți și cu poftă creativă...

                                         VASILE BELE, Chiuzbaia

                                    - cu gândul la Dumneavoastră...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu