sâmbătă, 30 octombrie 2021

Cineva va face și așa ceva...

 


 Savurăm deocamdată  promisiunile,  altfel zis  vorbele goale ale „conducătorilor noștri iubiți”...     Suntem  în plină pandemie, unii punând această situație chiar  înaintea ”Ciumei lui Caragea”...

    Ne mor zilnic o mie de români și noi cei care am distrus Institutul de vaccinuri și am aruncat paturile din spitale, acum  ne plângem că nu sunt locuri în spitale pentru bolnavi. Nu i-a trebuit nici o pandemie unei asociații civile de femei (foto) ca să construiască  două spitale pentru copii în București.

    Ei bine, noi ca și partidele care conduc țara în trecuții 6 ani le-am promis românilor 8 case de sănătate mari, adică 8 spitale regionale, care  să poată prelua și asigura sănătatea acestui popor. spitale cuprinse în diferite planuri  ce au rămas doar dosare cu șină.

    Se poate motiva că ”forța de muncă” s-a dus să culeagă sparanghelul german, dar  nu toate-s cum se spun la televizor.

    Grupul Școlar Minier Baia Mare a avut, cu elevii mari, zece Brigăzi de muncă. Preponderența ”muncii”  acestora pe Șantierele Naționale, era săpatul cu știoaca, târnăcop și lopată.

    Ce rost au aceste exemplificări ? Au, deoarece  fiecare elev săpa  3 metri cubi de  șanț la aceste obiective și  spre exemplificare la  Vârț - Tg. Jiu (l978) săparea unui șanț la 1,5 m adâncime, lung de 4,3 km și montarea unei conducte de 4 țoli, ca să alimentăm viitoarea Mină Pinoasa,  cu cei 100 de brigadieri- elevi s-a făcut în 20 de zile.

    Dar acum avem excavatoare și lozinca : ”Un bloc pe lună” a fost îndeplinită și atunci de ce nu s-au făcut Spitale în Pandemie ?!!!

    Această motivație mincinoasă  am primit-o sub diferite forme de la ”Conducătorii iubiți”, dar cele două doamne le-au arătat că pot construi și nu minții, spitale, iar constructorii   care au fost implicați în construirea blocurilor - ce au fost date sinistraților sătmăreni - în 1970, spun că se putea realiza  toate spitalele într-un an.

    Cine nu cunoaște  cât ne disprețuiesc iubiții ”noștri conducători”, vor spune că nu ne-au  lăsat necazurile și așa ar fi dacă numai în acest an nu ar fi cereri de 40 de mii de vile, să fie construite.

    Pe dosare sunt trecute numele viitorilor  beneficiari. Privită din exterior problema se poate pune și prin alcătuirea unei comisii de expertiză psihiatrică la nivel european cu experți care nu vor fi români, că ce poți gândi dacă mor zilnic mii de oameni și nu poți construi 8 spitale, dar  construiești  de zece ori mai multe vile?!

      Încercați să gândiți ce oameni ne conduc!!!

   

    Cu respect,

    Toma G.  Rocneanu    

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu