joi, 28 octombrie 2021

Răzvan Bibire: „Asistăm la o comedie proastă, în care unii au încă puterea de a impune măsuri iar alții sunt nevoiți să le respecte pentru că maimuța încă mai are briciul în mână.”

 


Glumea Dionisie că, după ce au dat de gard dictatura simplă, ăștia o să bușească și dictatura militară. Sau măcar pe cea militarizată, că domnul general nu a fost uns, încă, premier. Dar între CNSU și guvern treburile sunt atât de simple și comunicarea e atât de eficientă, încât una a semnat șeful Comitetului, domnul Cîțu și alta a aprobat șeful Guvernului, același domn Cîțu.

Și nu e vorba doar de faptul că, deși s-a spus că toate școlile vor fi închise, cele private au fost lăsate să funcționeze; că, deși s-a spus că mall-urile vor fi accesibile doar cu certificatul verde, în HG nu s-a trecut asta. Distinșii noștri conducători au uitat că dreptul la Justiție este inalienabil și că nu pot interzice unui cetățean să între în Tribunal, sau că nu pot interzice arestarea unui suspect. Sau că alt drept, cel la Sănătate, este și el inalienabil și că nu pot interzice unui bolnav să ceară ajutor.

Sau ca să fiu mai clar, inteligenții secolului au interzis accesul nevaccinaților în centrele de vaccinare. Altfel de ce ar fi trebuit să revină CNSU cu o nouă decizie prin care să permită accesul persoanelor fără certificat verde în locurile în care se vaccinează?

Așadar, la câteva zile de la decizia CNSU și de la publicarea în Monitorul Oficial a HG-ului cu restricțiile, CNSU trebuie să revină ca să clarifice și să reitereze anumite restricții.

Acum, să vedem ce e cu aceste restricții! Aproape nici una nu are legătură cu combaterea epidemiei! Mai toate sunt, așa cum ne-am obișnuit, măsuri de control social. Școlile sunt oprite dar copiii interacționează în continuare, ca să nu mai vorbim de instituțiile private, unde, probabil, virusul nu are bani să între. În agențiile Loto nu e voie decât cu certificat verde deși nu-s mai mult de 2-3 oameni cu tot cu casiera, dar în magazine e liber, ba mai mult într-un interval mai scurt, ca să se crească aglomerația. Cei fără certificat nu au voie să iasă noaptea din casă, dar cei cu certificat, care pot fi și bolnavi, că nu-i verifică nimeni, se pot plimba.

În marea lor mărinimie, autoritățile centrale au decis să ceară instituțiilor publice să creeze niște chioșcuri în afara clădirii, unde să permită și celor fără certificat să depună un dosar, să plătească o taxa, etc. Unele instituții pregătesc să facă acest lucru. Altele spun că nu, n-au cum, n-au chef. Păi, ori e lege pentru toată lumea, ori nu e?! Alte instituții private au anunțat că ele interpretează în felul lor deciziile și că vor primi pe toată lumea, că oferă servicii esențiale. Au bani să se judece, la o adică iar decizia instanței nu le poate fi decât favorabilă, de vreme ce măsurile sunt, am mai precizat, fără acoperire în legislație. Sau cum a spus un distins influencer din lumea dreptului, militant fervent pentru legalitate și statul de drept, măsurile sunt în vigoare, asta trebuie să înțelegem, să nu ne mai batem capul dacă sunt sau nu și constituționale.

În concluzie, asistăm la o comedie proastă, în care unii au încă puterea de a impune măsuri iar alții sunt nevoiți să le respecte pentru că maimuța încă mai are briciul în mână.

 

Autor: Răzvan Bibire

Sursa: desteptarea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu