duminică, 31 octombrie 2021

DE MULŢUMIRE

 


 Dragă domnule profesor Dragoș,

 Mi-ai dăruit un început de duminică minunat prin materialul trimis și pentru prima dată în viață  mi-a părut rău că nu sunt dirigintele unei clase căruia să  fi ”umplut” o diriginție cu obiceiuri din Codru, pădurea Bavna și muzica aleasă de la brandul de Maramureș ”șapte pași” la nunți și muzică aleasă, pe care o auzim tot mai rar.

 Spuneam că asta mi-aș fi dorit acum cu acest material  primit de la tine și am zis asta deoarece  în cei 40 de ani de învățământ 7 ani am fost diriginte doar la clase problemă luate de la ”alții” și ”oferite” mie, că așa a fost și  clasa care a speriat școala noastră, a fost  inclusă în ”Brigada Maramureș” și trimiși pe Șantierul Național Vârți-Tg. Jiu cu  funcția de tehnic, am fost ”ales” tot eu.

    Trebuie să spun că Fornade, directorul de atunci, mi-a cerut scuze, dar zicea că de nu aude o lună de clasa  IV-E,  el va trăi cu cinci ani mai mult...

    Atunci eu nu știam cât voi trăi și după ce am susținut examenul de gradul I- am plecat la Tg. Jiu, unde  am ajuns după două zile față de clasa IV-E.

    Trebuie a zice că directorul  pur și simplu a avut remușcări și după  zece zile, cu o dubă TV- a adus televizor, radio și hrană la copii. Pe mine m-a rugat să nu umblăm la mașină și el a plecat la comandantul taberei prof. Fărcaș,  să-l întrebe dacă nu am avut comportamente  nelalocul lor, sau reacții necontrolate?!  Pe scurt l-a întrebat dacă nu am înnebunit, cu elevii pe care el îi știa  mai bine ca mine. Fărcaș i-a dat un raport din care reieșea că  Brigada noastră este pe locul I.

    A venit directorul ”mi-a mai ridicat deverul ” în fața elevilor și le-a dăruit cadourile pe care l-a adus cu multă bucurie. Am făcut acest excurs  ca să vezi de ce nu-mi mai doream diriginții.

    Poate că nu ar fi rău să zic că între elevii mei am avut jucători legitimați și activi la ”Minaur”, pe Mărieș și Trifan, fotbaliști de la FC Baia Mare și un condamnat definitiv pe elevul Peter.

    Nu am lovit nici un elev și mulțumesc celui de SUS că am avut doar trei accidente de muncă, toate judecate și vinovații au plătit. Aceste lucruri ai răscolit în mine astăzi și te rog să mă scuzi de cumva au fost nelalocul lor.

    Cu drag,

 Toma  Gross  ROCNEANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu