joi, 20 iunie 2013

Comunicat ADR N-V Cluj Napoca

Va informăm ca azi, 20 iunie 2013, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat întalnirea Grupului de lucru „Infrastructuri de sănătate”, sub egida Comitetului Regional de Planificare.

ADR Nord-Vest elaborează Planul de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest pentru perioada 2014-2020. Acesta este principalul document strategic la nivelul Transilvaniei de Nord, care va avea un rol esenţial în orientarea investiţiilor publice şi private în următoarea perioadă de programare.

La întâlnire au participat aproape 30 de reprezentanţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică, Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene şi experţi în E-sănătate din cadrul Clusterului IT Transilvania de Nord.

În cadrul discuţiilor, s-au analizat şi dezbătut principalele provocări cu care se confruntă sistemul de sănătate şi s-au conturat principalele 3 priorităţi regionale pentru 2014-2020:
- investiţii în medicina primară şi sistemul ambulator, pentru asigurarea accesului populaţiei la servicii de sănătate
- reducerea numărului zilelor de spitalizare în sistemul terţiar
- dezvoltarea medicinei de urgenţă şi a unităţilor de primire urgenţe

S-a subliniat importanţa identificării de proiecte integrate, cu acoperire teritorială, care să aibă impact asupra comunităţilor locale şi s-au propus mai multe idei de proiecte care pot contribui la realizarea celor trei priorităţi, printre care:
- reţea regională de ambulatorii, inclusiv dotarea cu echipamente şi tehnologii moderne
- programe de formare pentru cadrele medicale şi pregătire medici pentru urgenţe
- crearea unui dispecerat regional pentru asigurarea de intervenţii interconectate şi reducerea timpului de răspuns în caz de urgenţă
- programe de prevenţie şi educaţia populaţiei
- informatizare şi deschiderea sistemului spre noile tehnologii
- investiţii pentru eficientizarea energetică a infrastructurii de sănătate existente.

Aceste proiecte pot face parte din portofoliul de proiecte prioritare ale regiunii pentru urmatoarea perioada de programare. Pentru aceasta, se pot transcrie in fisa de identificare de proiecte disponibila pe site-ul nostru http://www.nord-vest.ro/SERVICIIPentru-Dezvoltare-Regionala/PLANIFICARE-REGIONALA/Planul-de-dezvoltare-regionala-2014-2020/Completati-formularul-pentru-generarea-ideilor-de-proiecte--eID1375.html

Programul complet al intalnirilor dedicate PDR 2013-2020 se poate vizualiza aici http://www.nord-vest.ro/Noutati-POR/Calendarul-intalnirilor-pentru-portofoliul-de-proiecte-strategice-ale-Transilvaniei-de-Nord-pe-2014-2020--eID1459.html .

Cu stima,
Andreea Marcu
expert comunicare
Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest
tel: 0264/431550, fax: 0264/439222
mobil: 0755 777012
comunicare@nord-vest.ro

www.nord-vest.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu