vineri, 14 iunie 2013

Mircea Sandu, Mitică Dragomir şi compania, la brutărie ?!

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir alături de alte nume grele din fruntea fotbalului românesc au motive serioase să se teamă dupa ce Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a început urmărirea penala împotriva lor. Gurile rele spus că se marşează pe aceste dosare mai vechi de la DNA şi pentru a uita lumea de alte dosare ale unor politicieni gen Videanu, Blejnar sau Mircea Băsescu.
 Celelalte nume grele din fotbal sunt: Adalbert Kassai, Viorel Duru, Ioan Angelo Lupescu şi Adrian Stângaciu care sunt urmariti penal în cazul "Corvinul", informează un ziar de sport.
 Speţa este legată de o datorie pe care clubul Corvinul o solicită de mai bine de 13 ani, după transferul lui Bogdan Lobonţ de la Rapid la Ajax Amsterdam.
 Conform contractului, hunedorenii trebuiau să primească 900 de mii de dolari, numai că acest lucru nu s-a întâmplat. Rapid s-a divizat în mai multe societăţi, iar banii au fost de negăsit.
 Corvinul a obţinut însă o decizie definitivă şi irevocabilă la Curtea de Apel Alba Iulia, iar Rapid trebuia să plăteasca, cu tot cu penalităţi, 2 milioane de euro.
 Acest lucru nu s-a întâmplat, iar greii fotbalului sunt urmariţi penal pentru a explica motivul pentru care nu au pus în aplicare decizia luată la Curtea de Apel.
 Pasaje din motivarea începerii urmării penale:
 In cauza se impunea efectuarea de acte premergatoare urmarii penale cu privire la starea de fapt invocata de petenta, pentru a se stabili daca s-au eludat ori nu dispozitiile de regulament sportive aplicabile si daca intimatii si-au respectat atributiile de serviciu prin actiunile ori inactiunile lor in legatura cu dreptul de a participa in competitiile sportive al clubului Rapid...
 Apararile intimatilor in sensul ca in calitate de membri ai CEx nu aveau atributii in legatura cu acordarea licentei de participare in Liga I nu justifica respingerea plangerii formulate, de vreme ce rezolutiile emise de procurori nici macar nu au mentionat problema esentiala invocata in plangerea penala - acordarea licentei cu incalcarea regulamentelor sportive. Cu atat mai mult se impunea efectuarea de acte premergatoare, inclusiv audierea intimatilor, cu cat petenta invoca tocmai faptul ca s-a acordat o noua licenta clubului organizat drept SC Rapid SA ca urmare a pasivitatii CEx, ce ar fi trebuit sa constate o cesiune catre UFC Rapid a dreptului de participare in competitii sub incidenta art. 4 pct 2 lit g) din ROAF (nr - clubul cedent trebuie sa dovedeasca faptul ca nu are datorii fata de alte cluburi)...
 Pentru aceste considerente , fara a stabili ca infractiunile alegate exista, lucru nepermis in aceasta faza procesuala, constatand ca acuzatiile au fost respinse de Parchet fara o cercetare a starii de fapt a normelor invocate de petenta, instanta va admite plangerea (...) si va trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmarii penale sub aspectul infractiunii prev. De art. 246 CP (nr - abuz in serviciu). Procurorul urmeaza a audia intimatii cu privire la atributiile lor de serviciu si legatura acestora cu acordarea dreptului de participare in competitii sportive catre echipa Rapid.


                                                                                         Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu