sâmbătă, 8 iunie 2013

România ar putea avea nouă regiuni

     
 Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că sunt luate în calcul două variante în ceea ce privește regionalizarea: una cu opt regiuni și alta cu nouă regiuni. În a doua versiune este inclusă și Dobrogea.
      Dragnea a spus că pentru varianta cu nouă regiuni, România este în discuții cu Comisia Europeană, întrucât înființarea acesteia ar putea afecta absorbția de fonduri europene. Vicepremierul a mai spus că numele regiunilor vor fi decise de oameni, prin sondaje, potrivit realitatea.net.
     Dragnea a mai declarat că a observat faptul că „românii sunt tot mai interesați de regionalizare”. „Am constatat şi astăzi că oamenii încep să se gândească serios de ce România are o dezvoltare dezechilibrată. Şi au început să înţeleagă din ce în ce mai mulţi că ceea ce a lipsit României a fost o planificare strategică. (...) Oamenii sunt interesaţi de cum va arăta regiunea, sunt interesaţi să afle care sunt argumentele pentru care regionalizarea aduce dezvoltare, sunt interesaţi unde va fi reşedinţa regiunii şi am constat cu satisfacţie că ceea ce am propus în ianuarie pentru prima dată, şi anume ca nu toate instituţiile regionale să fie într-un singur loc, are o acceptabilitate foarte mare. Oamenii înţeleg că e bine să fie un principiu echitabil, că e bine ca în fiecare judeţ să fie repartizate instituţii regionale, pentru ca echilibrul dintre judeţe să nu se rupă”, a mai spus Dragnea.
      Partea proastă nu este că România se împarte în 9 regiuni ci că este locuită de oameni săraci şi necăjiţi după guvernările catastrofale post-decembriste! Şi mai este ceva, rromii se înmulţesc îngrijorător iar secuii, la fel pe documentele unor primării din cele trei judeţe din inima României: Harghita, Covasna şi Mureş! Doar Constituţia mai poate tempera din „visul de mărire” al urmaşilor lui... Attila!


                                                                                Cristian LAURENŢIU

3 comentarii:

  1. Sangele meu e românesc la fel ca şi pământul acesta. Plecaţi la voi în Panonia, mongoli asiatici constipaţi de frustrare şi invidie!Cunosc câţiva bozgori acolo la Cluj Napoca care ar merita expulzaţi cu primul tren în pustia bozgorească! La Balaton cu voi!
    Inscripţiile maghiare pe frontispiciile instituţiilor române sunt obraznicie la puterea a zecea!!!
    Dar ştiţi care este grija mea cea mai mare?!
    UDMRul a început cu ajutorul ungariei să construiască în judeţul Harghita buncăre naziste şi depozite de arme şi muniţii pentru un eventual atac armat.
    UDMRul vrea, aşa cum zic ei, “să elibereze Ţinutul Secuiesc de ocupaţie chiar şi cu armele!”
    Nu pot să înţeleg ce fac politicienii noştri români gen Ponta, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea?
    De ce nu vor să acţioneze din timp pentru a nu se produce vărsare de sânge!? Oricum românii îi bat şi-n pijamale...

    RăspundețiȘtergere
  2. Benefic cu 9 regiuni ar fi faptul că Maramureşul ar rămâne de sine stătător! Merită judeţul nostru deoarece este cel mai puternic brand al României: PORŢILE MARAMUREŞENE, CIMITIRUL VESEL, BISERICILE DE LEMN, MEMORIALUL DURERII DE LA SIGHETU MARMAŢIEI, FRAŢII PETREUŞ, EMIL GAVRIŞ, ANGELA BUCIU, NICOLAE SABĂU, AUGUSTIN BUZURA, ION BURNAR, BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ "Petre Dulfu" Baia Mare, horinca de prune, Vida Gheza, Şcoala băimăreană de pictură,Festivalul datinilor Sighet, Ioan Groşan, Laurenţiu Ulici, etc

    RăspundețiȘtergere
  3. Va atrag atentia in mod f. f. serios ca este pentru ultima data cand mai accept astfel de comentarii rasiste pe acest blog! De altfel le voi trece prin FILTRU de acum inainte comentariile dvs! O zi buna tuturor! Romani, maghiari, secui, turci, rusi, lipoveni...

    RăspundețiȘtergere