sâmbătă, 8 iunie 2013

Tenismana Serena Williams a demonstrat la Roland Garros că este numărul 1 mondial!

Americanca Serena Williams, nr. 1 mondial, a câştigat al doilea titlu la Roland Garros, al 2-lea turneu de Mare Slem al anului, la 11 ani după primul, învingând-o sâmbată, în finală, pe rusoaica Maria Sarapova (N.2), deţinătoarea titlului, în două seturi: 6-4, 6-4.

Serena îşii adjudecă astfel al XVI-lea titlu de Mare Slem, aflându-se doar la două lungimi de Chris Evert şi Martina Navratilova (18), recordul apartinandu-i lui Steffi Graf (22). Aceste patru jucatoare sunt singurele din era Open (din 1968) care au castigat cel putin de doua ori un turneu de Mare Slem.

La 31 ani si 247 zile, cea mai mica dintre surorile Williams devine jucatoarea cea mai varstnica invingatoare la Roland Garros din 1968. Ea avea 20 de ani cand a obtinut primul sau titlu la Paris in 2002, invingand-o in finala pe sora sa Venus. Serena a obtinut a 31-a victorie consecutiva in acest sezon, imbunatatindu-si cu un titlu recordul din cariera.

Sarapova nu a mai batut-o pe Serena Williams de noua ani, de la Mastersul din 2004, inregistrand 13 infrangeri consecutive. Insa ea si-a demonstrat orgoliul facand din aceasta finala cea mai fascinanta din ultimii ani.

Pentru americanca a fost o frumoasa revansa, ea fiind eliminata anul trecut in primul tur la Roland Garros. Serena Williams a castigat 11 titluri in 14 turnee disputate, impunandu-se la Wimbledon, la JO, la US Open, la Masters si, in sfarsit, la Roland Garros. Ea a redevenit nr. 1 mondial in luna februarie.


                                                                           Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu