luni, 28 septembrie 2015

Cupa Mondială de rugby: România, învinsă şi de Irlanda

Naţionala de rugby a României a fost învinsă de Irlanda, scor 10-44, în al doilea meci disputat în Grupa D a Cupei Mondiale, care se desfăşoara în Anglia.
Jucând pe un stadion Wembley cu aproape 90.000 de spectatori, un record al unui campionat mondial de rugby, "stejarii" au început similar partidei cu Franţa, când au fost conduşi cu 3-0 şi apoi au egalat, prin Valeriu Calafeteanu.
Până aproape de jumătatea primei reprize, jucătorii noştri au reuşit să păstreze proporţiile scorului, însă au venit două eseuri care au dus scorul la 18-3, pe fondul unei evoluţii foarte bune a irlandezilor.
În partea a doua a jocului, irlandezii un început în forţă, cu un nou eseu, iar un sfert de oră mai târziu, Csaba Gal a fost eliminat pentru 10 minute, timp în care Irlanda a reuşit un al patrulea eseu.
Ultimele cinci minute au adus o nouă reuşită a irlandezilor, iar Ovidiu Toniţa a “pictat” singurul eseu al "stejarilor", în ultimele minute de joc, în timp ce Florin Vlaicu stabileşte scorul final, 44-10 pentru Irlanda.
Cei mai buni jucători ai irlandezilor au fost Bowe şi Earls, cu câte două eseuri, contribuind la a şasea înfrângere consecutivă a României la Cupa Mondială.
România va disputa următorul meci pe 6 octombrie, de la ora 18:45, în faţa Canadei, pe stadionul Leicester City. România rămâne fără victorie la Cupa Mondială de rugby din 2007, ultimul succes fiind obţinut în faţa Portugaliei.
Singura echipa cu un parcurs mai slab decât al României, dintre cele 20 echipe prezente la acest turneu final, este cea a Uruguayului, care însă a evoluat împotriva unor naţionale mai bine clasate decât adversarele "stejarilor" - Australia şi Ţara Galilor.Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu