joi, 25 februarie 2016

Măsuri dispuse în cadrul ședinței CJSU din 24 februarie 2016

Miercuri, 24 februarie, la Palatul Administrativ, a avut loc o nouă întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. A fost aprobată ordinea de zi, care a cuprins 4 puncte:
1.      Având în vedere cazurile de gripă porcină semnalate în Ucraina, în apropierea graniței cu România, s-a aprobat „Programul județean pentru prevenirea, supravegherea și controlul gripei”. În Maramureș nu a fost semnalat niciun caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1.
A prezentat POP RAREȘ - Director executiv DSP Maramureș, Șef  Grup de Suport Tehnic pentru asistență medicală de urgență în caz de dezastre și epidemii.
2.Luând în considerare avertizările hidrometeorologice care vor urma în perioada imediat următoare, și având în vedere și sezonul ploios din perioada 15 februarie – 30 aprilie a.c., a fost analizat gradul de pregătire a autorităților locale și județene pentru intervenție în caz de inundații. În urma analizei, a fost aprobat “Planul de măsuri pentru prevenirea inundațiilor în perioada 01.03.2016 -30.04.2016”.
Au prezentat: ROHIAN ANTON – Prefectul județului Maramureș și               STELIAN IVAȘCU – Inginer sef SGA Maramureș, membru Suport Tehnic pentru situații generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase.


3.                                          Se constată, mai ales în perioadele ploioase, un real pericol de dislocare a malului drept al râului Tomnatic, riscul fiind de izolare a circa 140 de gospodării din comuna Repedea. Pentru rezolvarea situației, este necesară demolarea unui pod de beton armat monolit construit în anii 60, existând riscul de inundații. Totodată, este necesară executarea de lucrări pentru regularizarea și protejarea malului pe o lungime de 83 metri pe ambele maluri, în zona podului. Pentru acest scop, CJSU va înainta o cerere Consiliului Județean Maramureș în vederea alocării de fonduri.
Participant: VASILE CIOREI – viceprimarul comunei Repedea

4.      Prin adresa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din data de 22 februarie 2016, întocmită în baza Ordinului comun al ministrului mediului și pădurilor și al ministrului administrației și internelor, se solicită comitetelor locale pentru situații de urgență realizarea lucrărilor pentru îndepărtarea depozitelor de deșeuri și de material lemnos de pe albiile și cursurile de apă, cu deosebire din secțiunile de scurgere ale podurilor și podețelor. Urmează a fi implementat, în perioada 1 martie – 15 aprilie 2016, programul acțiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și întreținute șanțurile și rigolele din localitați, pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apelor mari. 
Au prezentat: ROHIAN ANTON – Prefectul județului Maramureș și STELIAN IVAȘCU – Inginer sef SGA Maramureș, membru Suport Tehnic pentru situații generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase


              Au participat: Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș.

  
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă,

PREFECT,
Ing. ANTON ROHIAN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu