vineri, 26 februarie 2016

Prefectul Anton Rohian a participat la Ziua Protecției Civile

Prefectul Anton Rohian, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, este alături de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență nu doar atunci când județul se confruntă cu situații dificile, ci și în momentele de bucurie. Vineri, 26 februarie, el a participat la Ziua Protecției Civile, eveniment care a avut loc la Centrul de Afaceri Millennium din Baia Mare.
Manifestarea a început cu intonarea imnelor României și al Uniunii Europene, urmată de binecuvântarea părintelui Augustin Vasile, reprezentantul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.
În continuare, prefectul ing. Anton Rohian a dat citire mesajului dr. Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, cu ocazia Zilei Protecției Civile. “După distrugerile provocate de Primul Război Mondial, era evident că România avea nevoie de o structură de protecție a populației. Astfel, la 28 februarie 1933, regele României, Carol al II-lea, a aprobat prin Înaltul Decret Regal nr. 468 Regulamentul Apărării Pasive, consfinţind astfel naşterea primei structuri de protecţie civilă. (…) Înființarea Departamentului pentru Situații de Urgență în 2014 a fost un nou pas care să aducă sub o singură umbrelă toate forțele necesare pregătite să intervină în mod integrat în cazul unor situații de urgență complexe. Astfel, forțe cum sunt Serviciile de Ambulanță sau Aviația Ministerului Afacerilor Interne au intrat sub o coordonare integrată, împreună cu cele ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Vă felicit, dragi colegi, pentru dăruirea cu care vă îndepliniţi misiunile, pentru profesionalismul şi rapiditatea cu care acționaţi în situaţii limită si vă solicit ca în continuare să vă pregătiți să faceți față situațiilor neprevăzute care pot pune tot sistemul în fața unor încercări fără precedent”, stă scris în mesajul dr. Raed Arafat. În final, prefectul Anton Rohian a mulțumit “corpului de profesioniști cu care se mândresc județul și țara”.
Lt. col. Ioan Mureșan, inspector șef al ISU Maramureș, a citit mesajul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, iar primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș a susținut o alocuțiune.
 Au fost avansați în grad trei ofițeri și un subofițer: la gradul de colonel, locotenent colonelul Iacoș Laurențiu; la gradul de maior, căpitanul Balaș Sergiu; la gradul de căpitan, locotenentul Bizău Florin; la gradul de căpitan, locotenentul Biciuman Marian; iar la gradul de plutonier adjutant, plutonierul major Burian Florin Mihai.
În finalul evenimentului, lt. col. Ioan Mureșan a premiat câștigătorii unor competiții de tenis de masă, șah și minifotbal organizate de ISU Maramureș, precum și pe elevii, de la ciclul primar la cel liceal, care au câștigat concursul de afișe cu tema “Dezastrele din România”.


Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu