luni, 22 februarie 2016

Ludovic Orban, propus de PNL pentru a-l înlocui pe Buşoi pentru Primăria Capitalei !

În cadrul şedinţei comisiei de unificare a PNL de luni deputatul Ludovic Orban a fost propus pentru a candida la Primăria Bucureşti, înlocuindu-l astfel pe europarlamentarul Cristian Buşoi.
"Sunt onorat de propunerea colegilor mei din comisia de unificare PNL, sunt pregătit să parcurg următorii paşi procedurali pentru desemnarea mea drept candidat la funcţia de primar general, votul în conducerea PNL Bucureşti şi validarea în BPN", a declarat Ludovic Orban.
"Ultimii de ani mi-am petrecut în slujba semenilor mei. Am ocupat funcţii publice importante în care am lăsat urme. În Bucureşti şi în jurul Bucureştiului există lucruri pe care le-am făcut sau la care am participat pentru a fi făcute. Candidez nu ca să mă aflu în treabă, ci pentru că Bucureştiul are nevoie de o mână pricepută, de o persoană cu viziune care să facă astfel încât Bucureştiul să conteze, iar bucureştenii să trăiască într-adevăr într-o capitală demnă de UE", a declarat liberalul, afirmând că îşi va pune toată energia şi priceperea alături de echipa PNL pentru a câştiga Primăria Generală şi cele de sector.
Întrebat dacă va încheia alianţe pentru a fi singurul candidat al dreptei la Primăria Capitalei, Orban a afirmat că nu este în măsură să facă astfel de afirmaţii şi că este prematur.
Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu a declarat, că, potrivit sondajului de opinie, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi au obţinut scoruri egale, iar deciza a fost una politică şi colegială care a plecat de la premisa "cele mai bune şanse pentru câştigarea Primăriei Capitalei".
"Stau umăr la umăr în marja de eroare, în jurul cifrei de 30%, prin urmare a fost o decizie obiectivă, dar plecând în acelaşi timp şi de la şansele pe care credem că le are unul şi celălalt, împreună, în această bătălie", a declarat Cătălin Predoiu.
Totodată, Ludovic Orban l-a felicitat pe europarlamentarul Cristian Buşoi pentru "campania frumoasă, profesionistă şi dedicată pe care a desfăşurat-o''. ''L-a adus la un nivel de cunoaştere şi de încredere pentru care sunt convins că foarte mulţi tineri, lideri politici sunt invidioşi", a adăugat liberalul. "Îl consider ca făcând parte din elita PNL şi dacă Cristian Buşoi ar fi fost candidatul PNL pentru funcţia de primar general l-aş fi sprijinit cu toată forţa şi cu toată priceperea mea", a mai spus Orban.
Adriana Săftoiu a recunoscut vineri la Digi24 că lupta pentru Bucureşti este grea pentru PNL.
''Vă mărturisesc că într-un singur tur va fi destul de greu de câştigat Bucureştiul, pentru că votul pe partea dreapta este cel mai fărâmiţat şi trebuie să fim realişti, să recunoaştem că votul pe stânga este unitar. Cine se bate cu PSD? Nimeni! Ceilalţi candidează pe dreapta şi cu un tur, evident că PSD este foarte avantajat'', a declarat ea.
Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat, luni, că a decis să susţină candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei, afirmând că decizia a fost luată împreună cu liderii PNL din Bucureşti şi de la nivel central, în urma unei analize sociologice
''O victorie a PNL în faţa PSD Bucureşti este obligatorie şi este mai importantă decât orice proiect politic personal, pentru asta am decis să susţin candidatul PNL care va reuşi să strângă votanţii fragmentaţi de dreaptă şi să câştige în faţa PSD, pe domnul Ludovic Orban'', a spus prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi.
 El a precizar că decizia a fost luată împreună cu liderii PNL din Bucureşti şi de la nivel central, în urma unei analize sociologice.
''(…)Este o decizie a PNL luată în comun acord cu liderii PNL din Bucureşti şi de la nivel central, este o analiză (sociologică- n.r.) pe care am făcut-o şi am acceptat-o cu toţii. Cred în şansa lui Ludovic Orban de a convinge electoratul de dreapta, nu doar al PNL, ci şi cel care astăzi s-ar putea să se îndrepte în sondajele de opinie către alţi candidaţi şi către alte partide partide politice. Îl voi susţine cu toată tăria politică'', a spus Cristian Buşoi.
Liberalul a susţinut că acţiunile sale de precampanie au contribuit la ''obiectivul de etapă al PNL, promovarea unui proiect serios pentru Bucureşteni şi nu autostrăzi suspendate''.
''Forţa stă nu în ambiţia de câştig personal, ci în voinţa de a îţi ajuta echipa să câştige. Tot ce am făcut în acest moment de precampanie a ajutat obiectivul de etapă al PNL, promovarea unui proiect serios pentru Bucureşteni şi nu autostrăzi suspendate. Nu mă opresc, nu dezertez, doar predau ştafeta unui coleg, domnului Orban, conform deciziei luate alături de conducerea PNL. (…) Vreau să le mulţumesc zecilor de mii de bucureşteni cu care m-am întâlnit, echipei mele de campanie şi colegilor din PNL'', a încheiat Buşoi.

Candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei Ludovic Orban a declarat, luni, că este pregătit să urmeze paşii pentru definitivarea candidaturii sale, afirmând că în spatele candidaturii sale se află "o viaţă de muncă în slujba comunităţii". Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu