joi, 25 februarie 2016

Comunicat de presă - Alianţa Familiilor din România

                                                                                         25 februarie 2016
ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIAStr. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
office@alianta-familiilor.ro
                                                                                               
 
MOTIVATIA ANTI-RELIGIE A NORVEGIEI PENTRU CONFISCAREA COPIILOR BODNARIU

Intrebari au fost puse daca autoritatile norvegiene au fost motivate de religia familiei Bodnariu cind au confiscat pe cei 5 copii ai lor. Au fost, iar evidenta in sensul acesta exista din abundenta. Documente si procese verbale care au aparut dupa confiscarea copiilor in noiembrie 2015 indica ca inca de pe 13 octombrie, cu mai bine de o luna inainte de preluarea copiilor in custodia statului, oficialitatile municipalitatii Naustdal unde locuia familia nu agreau cu stilul de crestere a copiilor abordat de parintii Bodnariu crezind, dupe ce au interogat copiii, ca e fondat pe Biblie. Documentele scriu negru pe alb ca Barnevernet e “ingrijorat ca acest stil de crestere a copiilor este justificat de Biblie”. Autoritatile au motivat separarea copiilor de parinti pe “atitudinea” parintilor care “au o credinta proprie si mod de a creste copiii care e bazat pe religie”. Documentele deasemenea mentioneaza ca copiii au fost “crescuti sa-l respecte pe Dumnezeu si valorile parintilor lor.” Barnevernet a interpretat lucrul acesta ca un posibil conflict intre presupusa inabilitate a copiilor de a trai dupa principiile religioase ale parintilor si posibilitatea ca religia parintilor sa creeze un “conflict interiorizat” la copii si stres in familie.
 
Nici chiar Richard Dawkins nu putea sa o zica mai bine. Dawkins e faimos pentru afirmatia facuta de el in cartea lui publicata in 2006 The God Delusion ca educatia copiilor in Bibilie este o forma de abuz a copiilor. Nu se mai pune la indoiala ca religia familiei si credinciosia ei fata de valorile crestine au atras atentia autoritatilor de la Barnevernet si au avut un loc central in discutiile si strategia lor inainte de separarea copiilor. Deci, afirmatia ca Barnevernetul a fost motivat de simtaminte antireligioase cind a confiscat copiii familiei Bodnariu este una corecta si sprijinita de evidenta. Biblia e mentionata de patru (4) ori in documente, Dumnezeu o data, iar religia odata. Religia deasemenea apare ca subiect separat de discutie intre autoritatile Barnevernetului.
 
De ce oare ar irita pe Barnevernet religia familiei Bodnariu? Raspunsul este clar: Barnevernetul reprezinta ideologia seculara de crestere a copiilor in Norvegia. Cind ea e in conflict cu stilurile de crestere a copiilor al familiilor traditionale ori cele influentate de religie, in cazul de fata crestinismul, Barnevernetul totdeauna castiga. Simplu pentru ca, fiind un brat al statului Norvegian, tine in mina sabia si o pozitioneaza deasupra familiilor traditionale.
 
Chiar daca asta e o realitate nefericita, probabil ca nu e tocmai surprinzatoare daca luam in considerare gradul avansat de secularizare al Norvegiei. In mai 2012 Parlamentul Norvegian a votat in unanimitate sa aboleasca statutul Bisericii Luterane ca Biserica Nationala in Norvegia. Date din presa la vremea aceea indicau ca in 2012 72% dintre norvegieni, sau aproximativ 3.6 milioane de norvegieni, erau fara credinta religioasa si doar 2% din populatia tarii frecventa biserica in mod regular. [Jessica Bluemke Norway Abolishes National Church, May 22, 2012:http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2012/05/22/norway-abolishes-national-church/?repeat=w3tc] Deasemenea, in conformitate cu sondaje de opinie facute pe la 2005 de Gallup World Polls doar 23% dintre norvegieni priveau religia ca un component important al vietii lor zilnice si aproape 7% se declarau atei. Si crestinismul e in declin. Un studiu global privind viitorul crestinismului, emis in 2013, indica ca daca in 1970 98.8% dintre norvegieni se identificau ca fiind crestini, doar 87.29% se vor mai identifica ca fiind crestini in 2020. Deasemenea, pina in 2020 3.4% din populatia Norvegiei va fi musulmana.
 
O implicatie majora a acestei observatii este ca pentru majoritatea norvegienilor stilul de crestere a copiilor bazat pe traditie ori religie a devenit irelevant si este inlocuit cu unul secular. Asta explica si de ce aproximativ 25% dintre toti copiii preluati in custodia statului in Norvegia sunt copii de imigranti care sunt cunoscuti pentru valorile lor traditionale, iar unii sunt refugiati pe motive religioase. Restul copiilor sunt luati datorita stilurilor de viata riscante ale parintilor lor biologici, de exemplu consumul ori dependenta de droguri, alcoolism, ori probleme mentale. Imigrantii si refugiatii de obicei nu se antreneaza in stiluri de viata riscante de felul acesta, si sunt cunoscuti pentru traditionalismul lor, iar in familie, pentru conservatorism in relatii si cresterea copiilor.
 
Barnevernet incarneaza profund seculara societate norvegiana. Sociologii, printre ei bine cunoscutul sociolog W. Bradley Wilcox, observa, inca din 2009, ca in masura in care statul asistential, Norvegia fiind un exemplu clasic, reuseste sa erodeze si sa dea la o parte moralitatea traditionala, ea e inlocuita cu o moralitate dictata de stat si inradacinata in asa numitele valori post-moderne. [http://www.mercatornet.com/articles/view/more_government/] Statul devine mama si tata generatiilor viitoare iar asistenta financiara acordata familiilor inlocuieste obligatiile parentale, inclusiv aceea de a avea grija de copii. Norvegia e una din tarile unde, dupa decenii de politici familiale bazate pe asistenta financiara, oamenii nu mai depind unii de altii pentru bunastarea lor ci de stat. Dependenta de familie a fost inlocuita cu dependenta de stat.
 
Un alt rezultat al politicilor asistentiale scandinave este inabilitatea generatiilor tinere de parinti sa-si creasca copiii. Ei nu vad in proprii lor parinti modele pentru cresterea copiilor, si, ca rezultat, sunt dezorientati cind ei devin parinti. E rezonabil sa presupunem ca Norvegia a adoptat Legea Bunastarii Copilului (“Child Welfare Act”) in 1992 sa rectifice inaptitudinea generatiilor tinere de a fi parinti. Barnevernet si-a asumat obligatia sa impuna stilul parental secular, ceea ce explica si frictiunile dintre familiile de imigranti care aduc in Norvegia stiluri parentale responsabile, si Barnevernetul care impune ideologia parentala statista.
 
Observati ca in trecut, si chiar azi in majoritatea covarsitoare a lumii, doar orfanii erau dati spre adoptie. De-a lungul istoriei societatile lumii au fost cu mare bagare de seama sa respecte si sa pastreze legaturile biologice dintre copii si parinti. In loc de a decupla relatia biologica parinte-copil, ele au actionat spre imbunatatirea abilitatilor parentale ale parintilor, a relatiilor maritale, si a relatiilor de familie. Legea Norvegiei constituie o deplasare radicala de la aceasta filosofie si practica. De fapt, legea da statului puterea sa declare care parinte e potrivit sa creasca copii si care nu, cit si autoritatea de a lua copiii de la parintii pe care statul nu ii gaseste potriviti si sa ii dea cuplurilor pe care tot statul ii declara potriviti sa fie parinti. Asta permite Barnevernetului sa fure copiii de la parinti dupa plac. In plus exista o prezumtie ca selectia noilor parinti facuta de Barnevernet e potrivita. Parintii biologici care si-au pierdut copiii si ii vor inapoi trebuie sa fie examinati extensiv de psihologi, de “experti”. Psihologii ii declara potriviti ori nepotriviti sa fie parinti. In aparenta aspectele biologice nu inseamna nimic.
 
Ceva nu e in ordine aici. Am putea numi stilul parental norvegian o forma de agresiune ideologica la adresa parintilor si familiei naturale. Intregul inteles al notiunii de parinte a fost intors cu capul in jos. A fi parinte nu mai inseamna legaturi biologice intre parinti si copii. Inseamna declararea ca parinti legali a cuplurilor carora autoritatile le dau in custodie ingrijirea copiilor. Pe scurt, asta e ceea ce psihologii numesc parinti sociali ori parinti psihologici, o notiune care se substituie parintilor biologici si ii face irelevanti.
 
THE ENGLISH SECTION
We have posted on facebook a new commentary related to the illegal abduction of the Bodnariu children by Norway's Barnevernet. It is titled Norway's Religios Animus in the Abduction of the Bodnariu Children. Below are a couple of paragraphs and here is the rest:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=666549770115089&id=407413792695356
 
Questions have abounded whether the Norwegian authorities have been adversely motivated by the Bodnariu Family's Evangelical faith in abducting their five (5) children in midNovember 2015. They have, and the evidence for it is plenty. Documents and minutes of meetings have emerged since the abduction showing that as early as October 13, 2015, more than a month before the children were taken into custody, the officials at Naustdal municipality disapproved of the parenting style of the Bodnariu parents believing it, after questioning the children, to be based on the Bible. They plainly state that Barnevernet "is worried that this is a way of upbringing which is justified by the Bible." The authorities pivoted their contemplated removal of the children on the "attitude" the parents "have to their own faith and way of upbringing when it comes to religion." The documents also mention that the children were "brought up to respect God and their parents' values." Barnevernet interpreted this as a possible conflict between the children’s assumed inability to live up to their parents' value expectations and faith and that the parents’ religion could create an "inner conflict" in the children and a stressful family environment. Religion is bad for children, Barnevernet's minutes seem to say, and too much religion is lawful justification for snatching children away from their parents.
 
There you have it, plain and simple. Not even Richard Dawkins could have said it better. Dawkins is famous for the assertion he made in his 2006 bestseller The God Delusion that teaching the Bible to children is child abuse. Undeniably, the Bodnariu family's religion and commitment to Christian values drew the attention of Barnevernet officials and featured prominently in their discussions and strategy prior to the children's removal. So, the statement that Barnevernet was motivated by a religious animus when abducting the Bodnariu children is accurate and supported by the evidence. The Bible is mentioned four (4) times in the minutes, God once, and religion once. Religion, in fact, appears as a separate subject of discussion in relation to what to do with the children. 
 
Why would the family’s religion irritate Barnevernet? The answer is straightforward: Barnevernet embodies Norway’s secular parental ideology. When it conflicts with the parenting style of traditional parents or parents whose parenting style is influenced by religion, in this case Christianity, Barnevernet wins out. Always. Simply because, as an arm of the Norwegian state, it holds the sword and wields it over traditional families.  And, while this is unfortunate, it may not necessarily be that unexpected considering Norway’s advanced degree of secularization. In May 2012 the Norwegian Parliament voted unanimously to abolish the status of the Lutheran Church as the  National Church of Norway. News reports at that time indicated that by 2012 72% of Norway's population, or approximately 3,6 million Norwegians, were non-believers, and that only about 2% of the country’s population attended church regularly. [See Jessica Bluemke Norway Abolishes National Church, May 22, 2012:http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2012/05/22/norway-abolishes-national-church/?repeat=w3tc] Also, according to Gallup World Polls taken around 2005 only 23% of Norwegians viewed religion as an important component of their daily lives, and nearly 7% claimed to be atheist. Christianity is in decline, too. A global study on the future of Christianity, released in 2013, indicated that while in 1970 98.8% of Norwegians claimed a Christian religious identity, by 2020 only 87.29% will do so. Also, by 2020 3.4% of Norway's population is expected to be Muslim.
 
Note that in the past, and even today in most of the world, mostly orphans were put up for adoption. Societies were careful all along to respect and preserve the biological bonds between children and their parents. Instead of severing the parent-child relationship, they worked to improve the parenting skills of parents, the marital relationship, and the overall familial bonds. Norway’s Child Welfare Act is a major departure from this philosophy. Essentially, it grants the state the power to declare who is fit or unfit to be a parent and to take away the children of parents whom it deems unfit and give them to couples whom the state deems fit. This allows Barnevernet to snatch children away from their parents at will. There also is a presumption that Barnevernet’s selection of parents is always appropriate. For the biological parents to regain their offspring, they must undergo extensive psychological evaluation. “Experts” declare them fit or unfit as parents. Apparently, biology is no longer sufficient to grant them this status.
 
There is something very odd, sinister, and unsettling about this whole scenario and Norway’s parenting doctrine. One may even call is ideological aggression. The whole meaning of parenting has been turned upside down. In Norway, parenting no longer means biological ties between children and their parents. Instead, it means declaring as legal parents couples whom the state entrusts with the task to care for children. In a nutshell this is what sociologists term social or psychological parenting which has displaced biological parenting.
 
 
VIZITATI SITUL BODNARIU/VISIT THE BODNARIU WEBSITE
Vizitati situl oficial privind demersurile de reintregire a Familiei Bodnariu lahttp://www.bodnariufamily.org/ unde puteti afla ultimele noutati.
 
VRETI SA FITI INFORMATI?
 
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronicwww.alianta-familiilor.ro.
 
FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim. 
 
ANUNTURI 
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu