luni, 23 decembrie 2019

Doi jurnaliști români, selecționați în Top 30 AIPS Sport Media Awards



 Jurnalismul sportiv din România are reprezentanți în cea de-a doua ediție a AIPS Sport Media Awards. Este un concurs organizat de Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS),  pentru jurnaliștii sportivi din întreaga lume, cu premii substanțiale pentru toți finaliștii.
La două dintre categoriile de concurs, juriul AIPS a selecționat în Top 30 creații ale reprezentanților presei din România. La categoria FOTOGRAFIE (PHOTOGRAPHY SPORT ACTION), opera cu care s-a înscris în concurs fotograful Zsolt Halmagyi rămâne în cursă, fiind nominalizată între primele 30 din lume. Aceasta în condițiile în care doar din Europa au fost înscrise 139 de fotografii.
Fotografia prezentată în concurs de Zsolt Lorand Halmagyi (Sportfoto Press) se numește „Swing and concordance” și a fost realizată la Turul Ciclist al Ungariei 2019. 
Și la categoria EDITORIAL regăsim în Top 30 un reprezentant al României. Jurnalistul Lucian Oprea a atras atenția juriului cu textul cu titlul „Recviem pentru două monumente – Davis Cup și Fed Cup, lovite de reforme periculoase”.
La cele 9 categorii ale concursului AIPS Sport Media Awards au fost înscrise 1.746 de productii din 126 de țări.
Cei trei finaliști la fiecare categorie de concurs vor fi anunțați pe 15 ianuarie 2020, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 3 februarie 2020, la Budapesta, cu ocazia celui de-al 83-lea Congres AIPS.

                                                                                                     APSR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu