marți, 30 noiembrie 2021

CIRCULĂ PE INTERNET

 
”De la un pol la altul și de la un continent la altul, peste mări și țări. De ani de zile ”COVID –19” este pe buzele tuturor în toate limbile Terrei, pe toate meridianele și paralelele globului pămîntesc și aduce teama, neliniștea, gîndul morții.

Atîtea provocări, amenințări în fapt, asasinate, atîtea proiecte mortale, lipsite de orice logică și de temei pentru a îngrozi lumea de la pruncul din leagăn pînă la omul cărunt, nu au fost de cînd e lumea la scară globală. Din cele care rezultă după un timp, toate acestea au apărut după un plan temeinic, bine pregătit, întocmit pas cu pas de oameni deștepți, teribil de deștepți, cu capete iluminate, nu de sălbatici din junglă, nici de pușcăriași recidiviști, ci din doctori și miliardari fără număr. Ei sunt oameni cu gulere albe, foarte, foarte bogați și organizați care organizează, la
rîndul lor, alte organizații și mai organizate, și care se întîlnesc periodic și discută din plictiseală și lăcomie despre prezentul și croiesc planuri pentru viitorul umanității. Acești oameni plini de
idei, în înțelepciunea lor, au tras concluzia din marea lor plictiseală, pentru că nu mai știu ce să facă cu bogățiile acumulate de neamurile lor de milenii, că suntem prea mulți pe Terra și trebuie să ne mai împuținăm cu multe miliarde. De ce? Ca să fim mai ușor de manipulat și de muls, să devenim și mai harnici, și mai cuminți, și mai cheltuitori și mai consumator pe fiecare cap de locuitor.
Aceste planuri temeinice de descăpățînare a miliarde de capete pe care gulerele albe le vor mai proaste, mai docile, mai umile, mai sărace, nu concep ca oamenii să trăiască prea mult, vor să iasă mai tîrziu la pensie, să nu gîndească prea mult pentru că ar produce efecte devastatoare asupra hranei, climei, apei, aerului, poluează, consumă ca lăcustele, strică, ar umple pămîntul cu cimitire, se îmbată și ronțăie tot ce există, se înmulțesc precum iepurii, în fine, fac prea mult gunoi pe Terra.”
( Un citat parțial.)

Florin GRIGORIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu