marți, 30 noiembrie 2021

Așa ar fi bine

 


  Am urât totdeauna părinții care-și ”iubeau copii” diferențiat, dar și pe acei care  pun insinuanta întrebare  ”Pe cine iubești mai mult pe mama sau pe tata?!”

 Mare păcat să obligi un copil  la separarea dragostei sale. Dar acestea trebuie  și să le apere pe fiecare de astfel de inteligenți.

    Fără  aceste ”mici”  gânduri ascunse, mai răsfoind și ”Cartea Sfântă”, constați așa cum spune Ecleziastu : „Nimic nu este nou sub Soare ”, că ducem corect, aducem în prezent, fapte trecute cu vederea.  

    Hristos a avut apostolii săi, care  aveau marea misiune de-a propovădui  religia și credința în rândurile popoarelor, care nu cunoșteau  aceste lucruri, care de fapt erau ”Cele zece porunci”, care apoi au devenit ”Codul Roman” și mai aproape ”Codul lui Napoleon”.

    Deci apostolii trebuia să educe prin credință  popoarele, care până la cele Zece porunci trăiau  doar prin instincte și fără reguli sau legi. Cristos, cred eu că i-a iubit pe cei doi frați Sfântul Petru  ( alias Simion) și Andrei, la fel și cu ei a început  trecerea lumii la credință.

    Într-o discuție cu Petru, Domnul a zis :”Pe umerii tăi îmi voi construi casa”.

    Lui Andrei i-a dat misiunea de-a creștina  o parte din Tracia de atunci, fiind cuprinse mari teritorii din actuala Românie.

    Că cele două religii ”pe Pământ” s-au diversificat devenind paralele, n-a fost voia ”Celui De Sus”. Problema este  că Petru este Fundamentul religiei catolice, dar  Andrei, care după unii a dus-o mai greu ca Petru, creștinând ”barbarii”.

    Dar lui  nu i s-a făcut nici o promisiune.

    Vin și întreb, dacă Domnul a ajutat pe români să facă o catedrală  ca  Meșterului Manole, de ce ea nu se cheamă Catedrala Sfântului Andrei?

    Poate ar fi pentru prima oară când omenirea ar oferi meritelor lui acest cadou, cu atât mai mult cu cât este și ortodoxă...    

    DOAMNE AJUTĂ!!! 

    Toma G Rocneanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu