vineri, 26 noiembrie 2021

Ziua Naţională sărbătorită la Mireşu Mare

 

Înainte cu câteva zile de debutul lunii decembrie, preşcolarii şi elevii Școlii Gimnaziale din Mireşu Mare au desfășurat activități dedicate zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, pe toată raza comunei: la şcolile din Mireşu Mare, Lucăceşti, Tulghieş precum şi la grădiniţele din Iadăra, Remeţi pe Someş, Dăneştii Chioarului.

„Unirea a fost un deziderat  la care şi-au adus contribuţia activ şi locuitori ai comunei noastre. Această ideologie a Unirii a fost însuşită şi promovată intens de elitele intelectuale ale vremii. Istoria românilor este marcată, periodic de ideea de unire, mereu dorită, la nivel cultural, politic sau strict declarativ” i-a informat pe elevi, prof. de istorie Rodica Prună.

 Pentru a celebra Ziua Națională a României, au fost pregătite momente artistice, expoziţii, cântecele și poeziile patriotice au răsunat în școală iar copiii au fost îmbrăcaţi în costume populare.

La Monumentul Eroilor din centrul comunei, oficialităţile locului, ing. Ioan Mătieş, primar, Gheorghe Tînc, viceprimar, prof. Corina Drăgan, director, prof. Dorel Merciu, viitorul director al şcolii, au depus coroane de flori şi au vorbit despre semnificaţia acestei zile.

Pe lângă activitățile organizate în comun, importanța Zilei naționale a fost discutată și separat, în clasă, profesorii, diriginţii și învățătorii abordând, fiecare în manieră proprie, această temă. În clase, elevii au desfășurat activități creative, au dansat Hora Unirii, au confecționat steaguri, au sărbătorit cu multă simţire şi dragoste această zi specială a naţiei române.

                                                                    Înv. Gelu Dragoş, consilier educativ


























 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu