luni, 28 februarie 2022

EDITORIAL

  


Unirea prin credință și  frăția credinței,


    Deci, dintru început, am trecut cu toții clasa,  deoarece știm că este Un singur Dumnezeu, dar cu toate acestea, fiind mai grozavi, unii ca alții, am împărțit religia, apoi religiile, care  sunt mai multe, că funcții sunt mai multe... 
    Să nu uităm că  fărămițarea religiilor  au făcut-o oamenii și nu DUMNEZEU și dacă plecăm de la  Rostul RELIGIEI  creștini, am devenit  având nevoie de  un TATĂ și nu de  funcțiile diversificate, care au  ”făcut posturi”  în ecumenism, noi aveam nevoie de  Protectorul Dumnezeu, care  să ne apere de natura dezlănțuită, cataclisme și războaie. Mulți se interpun între credincioși și  ATOTPUTERNIC, dar asta de multe ori  slăbește  chiar denumirea de credință. Pe acești oameni  care dacă sunt intermediarii noștri înspre Domnul, i-am dori în fruntea noastră nu  niște uitați, pentru care  aveți obligația de-a le ține duminica  o predică.
    Trăim momente neimaginat de grele, dar preoțimea nu a ieșit la nici un miting, lângă poporul care demonstrează. De ce Biserica nu se revoltă la ”salariul minim”,  la nerușinatele  salarii ale unora și a înrobirii pe bani puțini a majorității neamului ? 
    Cum nu a spus nimeni o vorbă din partea  Bisericii, când se fac legi împotriva Domnului nu numai a nației, legi care apără tâlhăriile  recunoscute, când cea de a cincea poruncă este să nu furi!!!! 
    De ce Biserica nu se revoltă când  văd cum sunt ”donate” bunurile țăti altora.  Și Înălțimile voastre m-ați impresionat  când pe vremea lui GHEORGHE GHEORGHIU DEJ începeați predica cu :”DOMNUL SĂ DEA SĂNĂTATE ȘI PUTERE CONDUCĂTORILOR ȚĂRII !” 
    Credeți cumva că acești conducători ce ne-au îndatorat viețile  mai merită să  cerem ceva pentru ei, că de noi ați uitat!
    Situația politică din aceste vremi m-a dus ca rugămințile mele de seara și  dimineața să fie mai fierbinți  și eu care am apucat ”după războiul”  am simțit durerea pe care o simt și acuma de împilările și nenorocirile făcut de acel război. Acum din nou  zvon de război se aude și eu nu uit să rog pe Domnul să nu lase acest măcel pe noi. 
    Am fost  fericit când PAPA a îndemnat conducătorii și popoarele la pace. M-a durut că adevărații ortodocși Patriarhul Rusiei Kiril și Patriarhul  României Daniel nu ne-au ținut câteva  vorbe ”De bună viețuire și înțelepciune a popoarelor ”, știind că și în Ucraina și în Rusia trăiesc aceste nații, care  sunt pașnice. 
    Ne-am fi rugat alături de Înălțimile lor, cu și mai mare dragoste ca niște suflete care se iubesc. 
    În multe sondaje românii au pus încrederea lor în Biserică. Răspunsul Bisericii  s-a lăsat așteptat.
    Doamne ai grijă și TU de cine chiar te iubește !
                                  
 Toma Gross Rocneanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu