duminică, 20 februarie 2022

Grija guvernanților


Datorită penuriei de gaze și prețul lor mărit până la explozie, grijulii noștri conducători au decis (printr-o ordonanță nocturnă) să mărească producția de fasole încât să avem și noi gaze chiar și pentru export.

La toate văile patriei se vor pune porți în așa fel încât curentul să nu se mai risipească și să ne ajungă lumânările.

Rămasă-n urmă, producția de lumânări va revitaliza viața de dincolo... unde arafatiștii au trimis iscoade multe iar acum sunt supărați foarte că s-au făcut mumii, s-au pus pe râs și nu se mai întorc sărmanele iscoade. Comerțul cu lumânări, prin măsurile luate de guvernanții grijulii, va revigora economia și nu vom mai avea nevoie de împrumuturi.

Tămâia și ea se va bucura pe la nasul morților burdușiți cu vaccinul născăcător de moarte. Izoletele patriei râgâie-n funduri de pivnițe unde sunt păstrate pentru mărirea prețului de cost.

În ceasul unei stări de seară mortuară se fac propuneri pentru folosirea măștilor în alte scopuri pentru că prețul la hârtie igienică s-a dus dracului și el.

În bob minuscul de dumnezeire și-n scuipatul din palme aleșii ghicesc și ne tot promit verzi, dar mai ales uscate. Pe când îmbrățișază roua cuvântul papagalilor, ne scurgem unde nu este supărare nici suspin.

 

Puiu Răducan

20.02.2022 – B. Olănești

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu