duminică, 20 februarie 2022

Fecesebeaua a umilit Mioveniul


Într-o societate de nimic unde nimic nu merge bine, condusă de oameni de nimic, n-are cum să lumineze vreun sector al acelei comunități, societăți. Intrat de mult și sportul în cădere groaznică, nu putea fotbalul să scape de împuțiciunea care ne domină. Era odată un jalon, o măsură cu care se cântărea valoarea campionatului intern: Cupele europene. Acum... visăm și promitem, dar rezultate... ioc. Suntem ciuca bătăilor, dar avem jucători, după spusele patronilor antrenori de zeci și sute de milioane. Încă mai avem impresari, samsari, simsariliki,  cu fel de fel de amantlâcuri care păcălesc cluburi din străinătate cu promisiuni vaste și când „geniile” ne-ajung pe-acolo... se sufocă.

Avem Federație incompetentă, Ligă profesionistă de doi bani, echipe fără stadioane, antrenori fără școală, purtători de echipament sportiv scump și vrem performanțe.

Ieri o echipă supergalonată condusă de-un patron... „crucea lui Dumnezeu”, care, într-adevăr, c-o mână face crucea și cu cealaltă mângâie  preacuratul, preacinstitul, multpreacuviosul portofel, o echipă „furnică” ce adună punct cu punct întru izbăvirea visului patronului antrenor care a „umilit” la ea acasă echipa din Mioveni, luându-i un punct.

Un punct mai mare decât o victorie obținut cum spuneam, de o echipă super gonflată care țintește, visează Europa, numai și numai să ne facă de râs.

Am pierdut de mult rândul, dar visăm obraznic iar echipe din fotbalul european se bucură când le picăm în grupe... că-i ajutăm la golaveraj.

Doamne, ai grijă de noi că noi... 

Puiu Răducan

20.02.2022 – B. Olănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu