Plecarea la cele veșnice a tatălui meu, poetul, eseistul, publicistul și jurnalistul VASILE MORAR a lovit năprasnic familia noastră. Sufletul ne este plin de durere iar cuvintele nu pot aduce alinarea. Va trăi, însă, în mijlocul nostru, prin cele peste 35 de volume publicate de-a lungul vieții, prin cele peste 10.000 de poezii scrise și apărute, prin toate articolele și eseele pe care le vom citi în diversele publicații ale vremii.
Născut în 2 noiembrie 1949, în Chelința, sat aparținător orașului Ulmeni, ultimii ani din viață i-a petrecut ”cu el însuși”, alegând să stea cel mai mult în ”satul celor șapte văi și al pădurilor care nu se sfârșesc”. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România filiala Sibiu și al Asociației Scriitorilor din Baia Mare, fiind desemnat câștigătorul Marelui Premiu al celei de-a șaptea ediții a Zilei scriitorului, în 2018, în urma propunerilor făcute de Asociația Scriitorilor din Baia Mare. Pe lângă volumele de lirică și publicistică a scris și o culegere de poezii în limba sârbă traduse de poetul și publicistul Vasile Barbu, de asemenea a obținut și o mulțime de premii pentru lirică dintre care amintim: 2010, Marele Premiu „Sf. Gheorghe” – Festivalul Internațional de Poezie „Drumuri de spice”, Uzdin, Serbia; 2019, Premiul pentru poezie pe anul 2018, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sibiu; 2007 și 2017, Marele Premiu – Festivalul Internațional de Poezie, Sighetu Marmației; 2010, Premiul Societății Scriitorilor Danubieni – Festivalul Internațional de Poezie „Mihai Eminescu”, Drobeta Turnu Severin; 2017, Marele Premiu – Festivalul Național de Literatură „Armonii de primăvară”, Vișeu de Sus; 2018, Marele Premiu pentru Literatură și titlul „Scriitorul anului” – Baia Mare.
Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu pot face acest lucru alături de noi, membrii familiei, priveghiul având loc miercuri, 18 octombrie, de la ora 17.30, în satul Chelința. Vasile Morar va fi condus pe ultimul său drum pământesc joi, 19 octombrie, de la ora 12.30, de la capela din satul Chelința.
Dumnezeu să-ți așeze sufletul alături de toți cei drepți, tată drag! Vei trăi veșnic în amintirea și în gândurile noastre, iar moștenirea culturală pe care ne-ai lăsat-o va dăinui peste veacuri! Odihnă veșnică!”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu