joi, 5 martie 2015

Interviu cu Grigore Zlampareţ despre „Clubul de carte”

- Domnule Grigore Zlampareţ, te cunosc în primul rând din ipostaza de pictor, apoi ca şi co-autor de cărţi, dar iată că ne-am întâlnit zilele trecute la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” şi aflu că eşti mentor ( profesor ) şi iniţiator al unui grup numit Clubul de carte „Dă mai departe” sau „Concret. De la educaţie informală la bani”. Cum v-a venit ideea?!
-  Ideea a pornit de la axioma general valabilă în ziua de azi: " Educaţia formală (şcoala) îţi va asigura existenţa sau cum spunea Jim Rohn în 1972 „Educaţia informală (n.n. pe care o faci singur ) îţi va crea averea”. Scopul grupului nostru, frecventat în special de tineri, este acela de a dezbate şi discuta cărţi şi idei care se referă la dezvoltarea personală şi financiară a fiecăruia dintre noi, la oportunităţile care ni se ivesc şi nu trebuie ratate.
- Când aţi demarat acest proiect?
- Clubul şi-a început activitatea în data de 20 februarie 2015, şi are loc între orele 15.00 - 17.00 la Biblioteca Judeţeană şi continuă în fiecare vineri în acelaşi interval de timp, până în luna iunie a.c.
- Pe ce cărţi şi ce autori v-aţi axat?
- Până acum am discutat despre Robert Kiyosaki şi cartea  "Tată bogat, tată sărac", apoi o să continuăm cu  "Copil bogat, copil isteţ", "Cadranul banilor ", "Afaceri interactive". Alţi autori la care m-am gândit  sunt: Randy Gage - "De ce să fii fraier, bolnav şi falit şi cum să ajungi deştept, sănătos şi bogat", la Burke Hedges  - "Conducta de milioane ", "Marketing la indigo", la Napoleon Hill - "De la idee la bani ", la John Kalench  - "Cea mai mare şansă din istoria lumii", etc
- Nu ştiu dacă aţi aflat dar şi Ministerul Educaţia şi Cercetării Ştiinţifice are deschidere spre aşa ceva şi din acest an şcolar se predă la ciclul primar un opţional numit „Educaţia financiară”.
- Este un lucru perfect normal deoarece consider că  autori ca John C. Maxwell şi Robert Kiyosaki  ar trebui să fie predaţi în şcoli ( ciclul gimnazial şi liceal ) dacă ne dorim o Românie cu oameni prosperi . România o să fie o ţară bogată aşa cum se spune, atunci când oamenii ei vor fi bogaţi şi fericiţi.
- Pentru doritori mai aveţi locuri, domnule Zlampareţ?
- Desigur. Pentru înscrieri sau propuneri trimiteţi un email la: clubdecarte_bm@yahoo.com.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu