joi, 16 august 2018

EDITORIAL – În Baia Sprie, oraşul îşi sărbătoreşte cetăţenii şi invers

Într-o atmosferă de înţelegere interetnică, în Baia Sprie, oraş al multiculturalismului, în perioada 17-19 august, se vor desfăşura Zilele Oraşului.
Într-un dialog cu primarul acestui oraş de mare tradiţie imperială, cu o istorie fabuloasă, care îşi trăieşte o perioadă de căutări, după ce mineritul a dispărut din cauza aberantelor guvernări postdecembriste, Alin Sebastian Bîrda ne spune:
“De Zilele Oraşului Baia Sprie, am încercat, anul acesta, să diversificăm paleta evenimentelor în aşa fel încât coparticipanţi în organizare să fie mulţi cetăţeni ai oraşului. Cred că am avut succes cu această idee pusă-n practică. Astfel, evenimentele sportive din 17 august sunt organizate de către voluntari (profesori, cetăţeni simpli). Aceştia vor gestiona prima ediţie a crosului intitulat sugestiv “Lacul Albastru”. Traseele vor cuprinde şi lacul pe parcursul competiţiei. În 17 august, de la ora 13.00, vor avea loc înscrierile la cros, participarea fiind liberă. După această ediţie, vom continua tradiţia acestei competiţii, anual. Mai sunt evenimente sportive ca tenis de câmp, tenis de masă, aerobic sau dans sportiv. Din perspectivă culturală, în 17 august va avea loc o proiecţie de film şi alte evenimente ce ţin de cultura din oraş.
În 18 august, de la ora 11.00, se va dezveli statuia Fecioarei Maria (în Parcul Civic de la Lidl). Oraşul nostru se află sub dublul patronaj al Fecioarei Maria, atât ca oraş, cât şi ca protectorat mineresc.
După aceea, va începe sărbătoarea efectivă a oraşului. Vom avea şi un eveniment la noua locaţie a Casei Olarului (ceea ce nu înseamnă că vechea locaţie dispare, ea este extrem de căutată de turişti). Noua locaţie e pe strada Eminescu, la numărul 58. Evenimentul de aici e organizat în colaborare cu artistul olar Daniel Leş şi se numeşte “Gusturi din Ţara Chioarului”. Nu va lipsi focul de artificii, sărbătoarea urmând să se încheie în 19 august”, ne-a explicat primarul Alin Sebastian Bîrda.
E vară şi timpul va fi rezonabil (necanicular), aşa că merită să venim în Baia Sprie, între 17 şi 19 august.

Autor: Marian ILEA

Sursa:  AxaNews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu