joi, 2 august 2018

Proiect IEH: „Cheia spre Țară pentru Republica Moldova și Valea Timocului”

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum" organizează în perioada 5 – 10 august 2018, la București și în Timocul sârbesc proiectul „Cheia spre Țară pentru Republica Moldova și Valea Timocului", transmite Romanian Global News.
Timp de șase zile vor avea loc excursii tematice în București și localități din Valea Timocului pentru ansamblul model etno-folcloric „Romanița", format din elevi ai Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo" din Chișinău, promotori ai folclorului românesc, premiați în mai multe concursuri internaționale de profil.
Proiectul are drept scop familiarizarea celor 23 de elevi basarabeni cu obiectivele turistice istorice, cu tradițiile și elementele de folclor românesc din Timoc, dar și din stânga Prutului, al celor încărcate de spiritualitate românească, în vederea recuperării și menținerii vii a memoriei istorice și a conștientizării apartenenței la neamul românesc.
În acelaşi context, ansamblul „Romanița" va susține pe 9 august, în satul Bucea de lângă orașul Bor din Timoc, un spectacol folcloric în cadrul Festivalului de jocuri și dansuri populare prilejuit de sărbătoarea Sf. Mare Mucenic Pantelimon. Totodată, ansamblul va vizita parohii din Timoc și castre romane și va avea întrevederi cu lideri ai comunității de români din zonă.
                                                                                     Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu