vineri, 10 august 2018

Simona Halep a câştigat partida cu Venus Williams şi s-a calificat în sferturi la Rogers Cup


 După ce o învinsese joi, în trei seturi, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, la doar câteva ore distanţă, eleva lui Darren Cahill a intrat din nou în arenă. De această dată, în faţa fostului lider mondial, a fost americanca Venus Williams, 38 de ani, actual loc 14 WTA. Halep s-a calificat lejer în sferturile de finală, după un sec 6-2, 6-2, în 72 de minute. Partida a fost întreruptă de ploaie, când tabela afişa, în primul act, 2-1 pentru Halep, dar a fost reluată după mai puţin de 15 minute.
În gameul 4, Venus a făcut o mişcare greşită, şi-a agravat accidentarea la picior, iar leziunea a împiedicat-o să se mai exprime la nivelul obişnuit, până la final.
Halep a reuşit până la final 15 lovituri câştigătoare (Venus 13), a comis 5 erori neforţate (Venus 3) şi a concretizat 5 mingi de break din cele 9 de care a beneficiat (Venus - 1/1). Procentajul primului serviciu pentru Halep s-a ridicat la 67%, în timp ce în dreptul jucătoarei de 38 de ani "reperul" a fost 58% la acest capitol.
Pentru accederea în sferturi, Simona primeşte 190 de puncte WTA şi 60.000 de dolari. În sferturi, constănţeanca în vârstă de 26 de ani o va întâlni, astăzi, în jurul orei 1:30, pe franţuzoaica situată pe 6 WTA, Caroline Garcia.


                                                                                                 C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu