marți, 12 octombrie 2021

Educație la înălțime

 


Educație la înălțime: lecție LIVE de la Castelul Bran despre femeile celebre din istoria României 

”Educație la Înălțime” se înalță joia aceasta deasupra Castelului Bran într-o lecție fascinantă despre femeile celebre din istoria României. Un loc de poveste în care au trăit adevărate regine și prințese, exemple de curaj și de bunătate. O lecție predată de o profesoară proaspăt laureată Merito, Adriana Bălaj despre condiția femeii de-a lungul istoriei și despre femeile curajoase care au luptat și luptă și în zilele noastre pentru drepturi egale între cele două sexe. O incursiune care ne va purta prin legendele antichității, prin istorisiri cu femei luptătoare, care au condus oștiri și au câștigat bătălii, prin cărți și filme de desene animate. Lecția va cuprinde reportaje despre figuri feminine marcante ale istoriei, un interviu cu un expert despre Castelul Bran și concursuri în direct deschise tuturor școlilor participante. În transmisia în direct prin YouTube Live - care va începe joi, la ora 11 - elevii din trei școli din țară (Piatra Neamț, Brăila și Miercurea Ciuc) vor intra pe Zoom în dialog cu profesorul de pe teren și cu invitatul său. 

Aici găsiți un link către promo-ul lecţiei: https://youtu.be/MzDm-Qnm3QU 

Tema principală a lecției vizează obiectivul de dezvoltare durabila nr.5, Egalitatea de Gen.

 Lecţiile "Educaţie la Înălţime" au un canal propriu de YouTube, www.youtube.com/c/EducatielaInaltime.

 Aici sunt transmise în direct lecţiile şi sunt postate toate materialele, promourile şi filmele ce ţin de proiect. De asemenea proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții în doar 3 pași. Lecţiile "Educaţie la Înălţime" sunt realizate de către profesori dedicaţi din diferite părţi ale ţării şi se adresează elevilor de vârste cuprinse între 6 şi 15 ani. Durează aprox. 50 minute şi sunt transmise prin YouTube Live, pe canalul Educaţie la Înălţime, joia, de la ora 11. Orice profesor poate să găzduiască transmisiunea în direct în clasă la discipline precum geografie, biologie, istorie, explorarea mediului, dirigenţie.

 Educație la Înălțime este un proiect al Asociației Însemne realizat la nivel național prin parteneriatul cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și cu sprijinul Aspire Teachers și al Ministerului Educației Naționale.

 Ce sunt Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă

 În anul 2015, în cadrul lucrărilor summitului ONU de la New York, a fost adoptată Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Prin acest document ONU a oferit o agendă universală cu 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) clare și cuantificabile, pentru eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităților, a injustiţiei şi protejării planetei până în anul 2030. În România, Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă au fost transpuse în Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 a cărei implementare este coordonată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu