sâmbătă, 21 mai 2022

52 de meșteri populari la Târgul ”Bun de Maramureș” organizat la Muzeul Satului din Baia Mare

 

Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, organizează cea de a șaptea ediție a Târgului ”Bun de Maramureș”, cu ocazia sărbătorii Sfinților Constantin și Elena.

Evenimentul a început sâmbătă, 21 mai și se poate vizita inclusiv duminică, 22 mai 2022, între orele 11:00 și 18:00, la Muzeul Satului din Baia Mare, cu participarea a 52 de meșteri populari și a producători tradiționali din județul Maramureș.

”Este o mare bucurie pentru noi că avem așa ceva, că putem organiza așa ceva, bineînțeles că sub auspiciile Consiliului Județean Maramureș. Avem 52 de expozanți, 52 meșteri populari locali, care pot să-și valorifice produsele lor, dar mai ales că pot să iasă în lume cu arta lor, pentru că orice meșter popular, cât de mic ar fi, este un artist” – a spus dr. în istorie Ilie Gherheș, șef secție, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare.

”Am încercat să nu mă abat de la tradiție” – a spus Valeria Chiuzbăian, meșter popular.

 

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu