duminică, 22 mai 2022

Maramureșul – unitate în diversitate

 


În ambianța oferită de Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Premiului I, din cadrul proiectului educațional „MARAMUREȘUL – unitate în diversitate”, ediția I.

Derulat pe două secțiuni – Creație Literară, având ca temă “Comorile Maramureșului” și Arte Plastice – cu tema “Maramureșul – forme și culori”, proiectul a adus alături 150 de copii, curioși, creativi și originali. Că este așa o dovedesc cele 76 de premii I, care au surprins în creațiile lor diversitatea, dar și unitatea Maramureșului.

Inițiatorul proiectului este Palatul Copiilor din Baia Mare (director, prof. dr. Ion Iuga), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare. Momentul de premiere a fost marcat și de prezența secretarului de stat din Ministerul Educației, doamna Antoaneta Bolchiș, subprefectului Crina Fiorela Chilat, vicepreședintelui CJ Maramureș, Doru Lazăr, inspectorului școlar general, prof. Mihai Pop, cărora li s-au adăugat directorii de la Palatul Copiilor și Muzeului – gazdă a evenimentului.

Alături de cuvânt și pictură au stat momentele muzicale oferite de Raisa Vlășan și Diana Rednic.

Evenimentul, care s-a bucurat de un public numeros, a fost moderat de carismatica profesoară Ancuța Muntean.

Felicitări copiilor talentați și profesorilor care i-au îndrumat!

 

Autor: Viorica Pârja

Sursa: Graiul Maramuresului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu