marți, 18 iulie 2023

Profesia de editor ar trebui să aibă o reglementare legală!

 


Bună ziua, bârfitorilor de serviciu...,cu predilecție acelor impostori autonumiți "editori" în România post-decembristă!

Acești indivizi produc gunoaie culturale, de mai bine de treizeci de ani. Prevalându-se de o legislație lacunară, precum și de dispozițiile art. 30 din Constituție care dispune asupra libertății de exprimare, precum și că nicio publicație nu poate fi suprimată (art.30 alin.4).

De ceva vreme, de mai bine de douăzeci de ani, asupra profesiei de editor nu se mai impune nicio condiție legală. Biblioteca Națională emite doar decizia de acordare a denumirii editurii unei X entități comerciale, fie aceasta SRL Fabrica de cârnați, fie etc.

În asemenea condiții, au apărut...unii "editori" , cei care pentru o sumă modică au acces la standurile de prezentare ale târgurile de carte, gen Bookfest etc.,

"Scriitorii" pe care acești pseudoeditori îi publică, nu au nicio vină...

Chestiunea e foarte simplă: nu ar trebui lăsați să fie editori asemenea indivizi analfabeți funcționali.

Profesia de editor ar trebui să aibă o reglementare legală, iar titlul de editor să fie acordat în urma unui examen instituțional, organizat fie de către Ministerul Culturii, fie de Biblioteca Națională.

Personal, sunt autorizat în profesia de editor de către Ministerul Culturii. De asemenea, sunt membru al Uniunii Scriitorilor din România. Am o operă scrisă asupra căreia s-au pronunțat favorabil numeroși membri ai Academiei Române, ori critici literari, profesori universitari recunoscuți...

Lucrez la Istoria Literaturii Române după 1989!

Invit scriitorii români să mă contacteze în privința includerii lor în această istorie literară.

Nu am ascuns nimănui că sunt costuri...

Tocmai pentru că nu doresc "sponsorizări" de la cei care ar dori să mă condiționeze spre a face politica lor "culturală"!

În concluzie, încetați cu bârfele...

Proiectul meu cultural e unul al reliefării valorilor culturii naționale, și nu al imposturii promovată pe bani publici!

 

Ion Marcel FANDARAC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu