vineri, 21 iulie 2023

N-am vândut păşunea bârsăuanilor!

 


Am ezitat foarte mult să fac acest comunicat. M-am ferit să răspund la mojicii, am evitat să ripostez la prostie, dar o întâmplare m-a făcut să nu cred în obrazul întors după a doua palmă.

Acum câteva zile, un ipochimen prost s-a întâlnit cu o persoană apropiată mie în orașul așezat pe malurile râului Valea Domnițelor și, sărac cu duhul cum era, a afirmat că am vândut Pășunea la comuna Asuaju de Sus - foto 2.( având relații mai sus - spunea el).
Eu am slujit patruzeci de ani comuna Bârsău, perioadă în care am urmărit binele comunității ( cine se îndoiește să mă contrazică).
Ei, bine, comunic acestui ins - și cu această ocazie tuturor bârsăuanilor de sus - că eu nu am avut în proprietate sau posesie nicio pășune. În consecință....
În anul 1989 am fost scos abuziv din funcție pentru că m-am opus desființării comunei iar în anul 1990 am respins oferta primarului de a rămâne în artificiala comună Poiana Codrului și am reînființat comuna Bârsău.
Cât despre pășunea în cauză, după multe și obositoare demersuri în justiţie, intervenții și litigii ( inclusiv la Curtea Supremă de Justiţie) s-a constatat că după Unirea cea Mare (1918), când s-au desfășurat primele alegeri parlamentare, deputatul Gheorghe Șimonca, supărat că a fost alungat din Bârsău de Sus la o întâlnire electorală, la delimitarea teritoriilor dintre comune a optat spre actuala delimitare, așa cum este întabulată și astăzi.
Cât despre cei care au luptat cu sârg la arestarea și apoi închiderea unor participanți la acest simulacru de dreptate, adresați-vă unui pădurar local, de pe tractorul căruia s-a filmat toată intervenție și s-au identificat persoanele care vor fi mai târziu arestate. Operațiunea a fost supervizată de un colonel de la poliția județului Maramureș, căruia nu-i dau numele.
Cu dedicație, pentru locuitorii din Bârsău de Sus




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu