luni, 31 iulie 2023

În urma a două tabere de creație în Maramureș s-au născut noi capodopere de artă

 


O perioadă dedicată culturii și creației a luat sfârșit la capătul lunii iulie, la Baia Sprie, unde în urma mai multor activități s-au născut noi rarități, capodopere ale artei vizuale, care îmbogățesc tezaurul cultural al orașului, conform tradiției și preocupărilor recente, cu tablouri pictate de contemporanii deosebiți, creatorii de artă apreciate la cel mai înalt nivel de iubitorii artelor.

”După mai multe eforturi depuse în interesul propagării, pregătirii și aprecierii lucrărilor avute la dispoziția prezentărilor, am reușit, ca prin activitatea Asociației Valorile Monte Medio, atelier de creație a picturii contemporane să participăm la o expoziție de mare interes și succes la o galerie din Budapesta, cu peste 40 de lucrări a celor 4 artiști plastici al Asociației.

Urmau taberele de pictură, tot cu creații deosebite, una la stațiunea Izvoare, iar cea obișnuită de vară, la Baia Sprie. Echipa deosebită ale artiștilor plastici a arătat mai mult ca niciodată capacitatea de creație, și inspirația din care o mare parte vor fi expuse în fața publicului la cea mai importantă simeză al orașului, la Casa de Cultură.

Rămâne curiozitatea noastră, a creatorilor și organizatorilor, ca după expunere cât de mare va fi interesul manifestat, cum vor fi apreciate lucrările, care din nou îmbogățesc tezaurul cultural artistic al orașului Baia Sprie”, a declarat Hitter Ferenc, președintele Asociației Valorile Monte Medio.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu