miercuri, 19 iunie 2013

Comunicat ADR N-V Cluj Napoca

Va informăm ca azi, 19 iunie 2013, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat întalnirea Grupului de lucru „Educaţie”, sub egida Comitetului Regional de Planificare.

ADR Nord-Vest elaborează Planul de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest pentru perioada 2014-2020. Acesta este principalul document strategic la nivelul Transilvaniei de Nord, care va avea un rol esenţial în orientarea investiţiilor publice şi private în următoarea perioadă de programare.

La întâlnire au participat aproape 30 de reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare Judeţene, ai direcţiilor judeţene de sport şi tineret, ai Universităţilor, consilieri din partea centrelor de învăţământ profesional şi tehnic, precum şi reprezentanta ONG-ului "Părinţi clujeni".  

În cadrul discuţiilor, s-au analizat şi dezbatut idei de proiecte mari şi integrate, de impact pentru întreaga comunitate regională. Au fost propuse următoarele idei de proiecte: reţea de ateliere şi laboratoare şcolare (cu câte un atelier model pe oraş, pe domeniu sau pe calificare), o reţea regională de centre de formare profesională continuă şi o reţea de formare în consiliere şi orientare profesională.

O altă prioritate este considerată consolidarea dialogului cu mediul de afaceri, pentru armonizarea ofertei educaţionale cu cererea din piaţa muncii. S-a accentuat importanţă proiectelor de internship, pentru studenţi şi elevi. De asemenea, în ceea ce priveşte sportul, a reieşit utilitatea investiţiilor în campusuri de agrement pentru tineret.

Aceste proiecte pot face parte din portofoliul de proiecte prioritare ale regiunii pentru urmatoarea perioada de programare. Pentru aceasta, se pot transcrie in fisa de identificare de proiecte disponibila pe site-ul nostru http://www.nord-vest.ro/SERVICIIPentru-Dezvoltare-Regionala/PLANIFICARE-REGIONALA/Planul-de-dezvoltare-regionala-2014-2020/Completati-formularul-pentru-generarea-ideilor-de-proiecte--eID1375.html


Cu stima,
Andreea Marcu
expert comunicare
Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest
tel: 0264/431550, fax: 0264/439222
mobil: 0755 777012
comunicare@nord-vest.ro
www.nord-vest.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu