luni, 30 septembrie 2013

Comunicat de presă senator Sorin Marius BOTA

Tiosulfatul de sodiu – o metodă nepoluantă de extragere a aurului şi argintului


Senatorul PSD Sorin Bota a avut o întâlnire la Salonul Inventatorilor Maramureşeni, manifestare inclusă în cea de-a 21-a ediţie a Sărbătorii Castanelor – Baia Mare, cu domnul Dr. Ing. Jack Goldstein, cel care a inventat şi brevetat împreună cu un grup de colegi, o procedură de extragere a aurului şi argitului fără cianuri.
„Se vehiculează ideea  că tiosulfatul de sodiu ar fi mai nociv decât cianurile şi că e o tehnologie care nu ar fi rentabilă. Pot să vă informez că tiosulfatul de sodiu este folosit în arta fotografică (nu este altceva decât substanţa folosită ca fixator în developarea fotografiilor), fiind folosit chiar în spitale în secţiile de radiologie fără a se fi înregistrat vreun impact negativ asupra cuiva. Tiosulfatul de sodiu se mai folosește în procesul de galvanizare (acoperirea metalelor cu un strat de argint sau aur) şi inclusiv în medicină ca antidot în întoxicațiile cu cianuri.
Am primit asigurări din partea domnului inginer că metoda de prelucrare cu tiosulfat de sodiu nu produce reziduri toxice, nu are impact negativ asupra mediului şi mai mult are un randament de extragere a metalelor preţioase cu cinci procente mai mare decât metoda clasică, cu cianuri”, a declarat senatorul Sorin Bota.




                                        Cabinetul senatorului 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu