joi, 26 septembrie 2013

Ultima oră. Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare!!!

Dan Voiculescu a fost condamnat, azi, 26 septembrie 2013, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.
Decizia nu este, însă, definitivă, şi poate fi atacată în apel.
Dupa 50 de termene de judecata ale acestui proces care a inceput in 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator a fost condamnat la inchisoare pentru spalare de bani, avand in vedere ca pentru infractiunea de folosire a calitatii de presedinte de partid in vederea obtinerii de foloase necuvenite a intervenit prescriptia.
Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost condamnat la şase ani de inchisoare, la fel ca si Sorin Pantiş, alt acuzat in dosar.
Mencinicopschi a declarat, la scurt timp dupa sentinta, pentru Romania TV, ca nu îl surprinde decizia judecatorilor. "Este o decizie politică", a subliniat acesta.
Odiseea procesului ICA
Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, după doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.
Pe 12 septembrie magistratii au amânat, pentru ultima data, luarea unei decizii in acest dosar.
Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania „Grivco” SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.
Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop.Sursa Ziare.com

                                                                         C.L.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu