vineri, 23 mai 2014

Socata cu flori proaspete, cea mai delicioasa bautura a verii !

Pregateste chiar azi cea mai delicioasa bautura a verii: socata cu flori proaspete!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 6-8.
Ingrediente
10 flori mari de soc
300 g zahar tos
10 g drojdie proaspata
1-2 lamai bine spalate
Mod de preparare
1. Spala sub jet de apa rece florile de soc si pune-le intr-un borcan de 5 l.
2. Dizolva zaharul in putina apa plata, sfarama drojdia si stoarce zeama de la lamai.
3. Toarna toate acestea in borcan, peste florile de soc, si adauga coaja citricelor. Completeaza cu apaƒ plata, amestecaƒ si acopera borcanul cu tifon.
4. Lasa borcanul cu socata intr-un loc luminos, eventual la soare. Amesteca din cand in cand. Dupa doua zile, daca socata este suficient de acidulata, trage lichidul in sticle si pune-le la frigider.
Sugestie: Daca nu-ti place gustul drojdiei, o poti inlocui cu o mana de orez alb.


                                                                                            A. A. D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu