duminică, 14 februarie 2016

EDITORIAL

Deocamdată, atât…

Despre clasa politică românească nu pot să scriu aproape nimic, se devorează singură. Ultimii luaţi în vizor fiind parlamentarii rromi Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Mi-a plăcut proverbul african: „Cioara e vicleană între păsări, vulpea e vicleană între animale şi păunul e viclean între oameni”. În cazul de faţă se potriveşte nemaipomenit de bine.
Apoi nici despre turneul de fotbal al naţionalei divizionare condusă de chestorul Anghel  Iordănescu. Am crezut după cele două jocuri cu echipe de club de care n-a auzit nimeni, că naţionala totuşi a prins un meci cu o echipă naţională, fie ea şi Feroe, ca să aflu ulterior că de fapt a jucat cu… Beroe. Eşec total! Cum a început şi Liga I, cu meciuri mediocre, de nivelul Diviziei „B” prin anii 1989-1990!
Cazul bebeluşilor de la Piteşti, Argeş este îngrijorător fiindcă medicii n-au reuşit să găsească rădăcina virusului şi ne arată ce medici a reuşit să „fabrice” şcoala românească de după 1989! Bineînţeles că sunt şi excepţii şi îmi cer scuze acestora! Dacă pe vremea răposatului concurenţa era extraordinar de mare, iar după cinci ani de studiu intens ieşeau medici bine pregătiţi, acum toţi care au bani, vise, pot să urmeze o facultate de medicină particulară dar mulţi dintre ei la primirea diplomei n-au cunoştinţele nici măcar ca a unei moaşe din cel mai îndepărtat cătun! Aşa se explică diagnosticele greşite, numărul mare de morţi care sfârşesc în spitalele româneşti. Nu mă  interesează nici ce spune ex-ministrul sănătăţii Eugen Nicolaescu într-o ţară în care nu se întâmplă nimic pozitiv nici în sănătate, nici în învăţământ. Urmează să se scoată materii care îi mai făceau pe copii să iubească ţara aceasta, să aibă un sentiment de apartenenţă la acest pământ românesc.
Impotenţa ne-o demonstrăm şi în cazul „furtului de copii” din familia Bodnariu din Norvegia. Şi nu vreau să intru în „gura lupului” vorbind despre cine a condus delegaţia României în Norvegia!Că efecte pozitive nu se văd!
În altă ordine de idei, se pune întrebarea: ”Două tururi sau un singur tur de scrutin?!” În localităţile unde oamenii sunt vrednici, sunt alături de alegători, nici măcar nu mai contează. Asta nu înţeleg cei din parlament!
Ar fi multe de vorbit, dar n-am de gând să vă pun răbdarea la încercare. O fac aşa de bine televiziunile şi promisiunile electorale…

                                                                                     Gelu Dragoş


                                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu