miercuri, 3 februarie 2016

Prefectul Anton Rohian a participat la consultarea publică în vederea elaborării “Studiului prospectiv de promovare și marketing” pentru județul Maramureș

Prefectul ing. Anton Rohian a participat miercuri, 3 februarie, la consultarea publică organizată de Consiliul Județean Maramureș în vederea elaborării “Studiului prospectiv de promovare și marketing” din cadrul “Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Maramureș pentru perioada 2014-2020”. La eveniment, desfășurat la Palatul Administrativ, au participat intelectuali, artiști, etnologi, istorici, alți specialiști. La finalul întâlnirii, fiecare a completat un chestionar.
Prefectul Anton Rohian i-a îndemnat pe cei prezenți să se implice cât mai mult în promovarea județului, pe cele trei paliere luate în calcul: turism, locuri de muncă și investitori. El a arătat că, în domeniul promovării Maramureșului, până acum s-a vorbit mult, dar s-a făcut prea puțin.
În ceea ce privește turismul în Maramureș, prefectul a arătat că există un tipar conform căruia turiștii vin aici la marile sărbători religioase din an, când stau trei zile, beau și mănâncă pe saturate, apoi pleacă și dau totul uitării. “Nu cred că aceasta este strategia potrivită de a atrage turiștii în Maramureș”, a spus Anton Rohian, care este de părere că relieful extrem de generos al acestei zone trebuie pus în valoare. În acest sens, el a dat ca exemplu pista de biciclete construită în Ungaria, între Petea și Debrecen, din fonduri europene.
Ca punct slab al turismului în Maramureș, prefectul a arătat că, în ultimul timp, din cauza aplicării standardelor ISU de protecție contra incendiilor, în bisericile de lemn – monumente UNESCO nu se mai pot aprinde lumânări, deci nu se mai pot oficia slujbe.
Prefectul Rohian a reiterat nevoia de a găsi apă termală în județul nostrum, săpând la 2000-3000 metri adâncime, printr-un proiect cu finanțare europeană. Specialiștii au confirmat faptul că în zona dealului Dura există izvoare de apă caldă.
O altă problemă care îl preocupă pe Anton Rohian este distrugerea satului maramureșean, cu acele construcții care îi fac pe turiști să considere că Maramureșul este o zonă aparte, cu identitate proprie și cu farmec nespus. El și-a exprimat speranța că anul acesta va fi elaborată o lege de protecție a Maramureșului și Bucovinei, ca zone cu specific aparte.
În final, prefectul Rohian a spus: “Brandul Maramureș există, doar trebuie ca voi să-l faceți mult mai vizibil”. El a lăudat Consiliul Județean pentru inițiativa organizării acestei întâlniri, chiar dacă ea ar fi trebuit să aibă loc cu mulți ani în urmă, și a afirmat că despre aceste preocupări trebuie să afle și cei mai simpli locuitori ai Maramureșului. De asemenea, Anton Rohian a spus că acest demers trebuie să aibă o finalitate concretă.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu