vineri, 8 aprilie 2016

APIA a început plățile către fermierii care și-au depus cereri pentru subvențiile pentru suprafață

 Începând de astăzi fermierii maramureșeni care și-au depus cereri pentru subvențiile pentru suprafață își vor primii banii. Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură a început efectuarea plăților finale aferente cererilor unice de plată.
În prima zi s-au făcut plățile pentru 10% din fermierii maramureșeni care au accesat aceste subvenții. În zilele următoare se vor distribui banii pentru toate schemele directe. Plățile se efectuează progresiv, pe măsură ce dosarele fermierilor sunt procesate și validate.
„De astăzi s-au emis ordine de plată pentru un număr de 27.000 de fermieri la nivel de țară din care în județul Maramureș s-au plătit 2500. În continuare procesul de autorizare și efectuarea plăților se derulează, urmând ca în săptămânile următoare să se facă plăți pentru majoritatea fermierilor care au depuse cereri pentru suprafață”, a arătat Florin Urs, directorul APIA Maramureș.
Tot în această etapă se efectuează plățile și pentru tinerii fermieri, pentru micii fermieri, dar și cele privind ajutorul național tranzitoriu pentru terenul cultivat în arabil.
„În această etapă se plătesc din schemele de plăți directe următoarele: schema de plată unică pe suprafață în cuantum de 79 euro/ha, plata redistributivă care se împarte în două, până la 5 hectare fermierii mai primesc în plus 5 euro/ha, iar pentru următoarele 25 de hectare fermierul mai primește o plată de 51 euro/ha. S-au plătit fermierii tineri, cunatumul pentru aceștia suplimentar este 19,19 euro”, aadăugat directorul APIA Maramureș, Florin Urs.
Începând cu luna mai se vor derula și plățile pentru agromediu, pentru zonele defavorizate  precum și schemele de plată pentru zootehnie.


                                                                                    Dana BERCI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu