vineri, 8 aprilie 2016

Manifestari dedicate Zilei Internationale a Romilor la Prefectura Maramures

Astazi, 8 aprilie 2016, in holul Palatului Administrativ din Baia Mare, a avut loc o manifestare cultural- artistica dedicata Zilei Internationale a Romilor. Aceasta a fost organizata de Institutia Prefectului- Judetul Maramures, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, Fundatia Hope and Home for Children si Liceul de Arte Baia Mare.      
Subprefectul judetului Maramures, Alexandru Bondrea, a transmis celor prezenti, mesajul prefectului Sebastian Mihai Luput:”Vreau sa felicit comunitatea roma atat pentru faptul ca au reusit de-a lungul timpului sa isi pastreze obiceiurile si traditiile nealterate, dar si pentru ambitia si dorinta de a-si depasi conditia si de a deveni voci impunatoare atat la nivel judetean, cat si national si international. Nu de putine ori, romii au fost cei care ne-au dat o lectie de viata si umanitate. De aceea, consider si cred cu tarie, ca datoria noastra fata de ei, este sa ii sprijinim, incurajam si sa luptam alaturi de ei pentru drepturi egale si pentru o educatie de calitate”.
In cadrul evenimentului, au fost premiati primarii din judet care au promovat/ implementat proiecte si demersuri institutionale, prin care au urmarit sa solutioneze probleme specifice cu care se confrunta comunitatea roma din localitate: Catalin Chereches- primarul municipiului Baia Mare, Cendes Lajos- primarul localitatii Coltau si Gavril Ropan- primarul localitatii Coroieni.
De asemenea, au fost premiati, in cadrul sectiunii de “Exemple de buna practica si povesti de succes in randul romilor”, studentii romi de la Centrul Universitar de Nord Baia Mare, medaliatii olimpici in sport si liceenii romi cu rezultate scolare deosebite. Cristina Moldovan- inspector pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului si Radu Tohatan- manager departament operatiuni HHC Romania, au inmanat celor premiati diplomele, cartile si premiul in bani.
 Membrii Ansamblului “Jocuri si traditii tiganesti”, au incheiat manifestarea cu dansuri traditionale.
La eveniment au fost prezenti Alexandru Bondrea- subprefectul judetului Maramures, Zamfir Ciceu- presedintele Consiliului Judetean Maramures, Catalin Chereches- primarul municipiului Baia Mare, Csendes Lajos- primarul localitatii Coltau si Gavril Ropan- primarul localitatii Coroieni.



Institutia Prefectului- Judetul Maramures

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu