joi, 7 aprilie 2016

PENSII SPECIALE PENTRU CADRELE DIDACTICE CU VECHIME ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT: DEPUTAŢII AU ADOPTAT PROIECTUL LEGISLATIV

Un proiect de lege adoptat tacit de plenul Camerei Deputatilor prevede acordarea pensiei de serviciu pentru personalul didactic din invatamantul preuniversitar cu o vechime efectiva de cel putin 30 de ani in domeniu.
De pensia de serviciu pot beneficia cadrele didactice din invatamantul preuniversitar la implinirea varstei legale de pensionare, potrivit proiectului legislativ adoptat de deputati.
Pensia serviciu pentru cadrele didactice are un cuantum de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de activitate.
Initiatorul proiectului, senatorul PSD Catalin Croitoru, a propus ca personalul didactic de predare, conducere, indrumare si control, cu o vechime efectiva de cel putin 30 de ani in invatamant, sa beneficieze la implinirea varstei legale de pensionare de pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de activitate inainte de data pensionarii.
Termenul constitutional pentru dezbatere si vot final - 22 martie - a fost depasit, iar propunerea legislativa se considera adoptata, in conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constitutie si ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputatilor.
Camera este primul for legislativ sesizat in cazul propunerii legislative privind acordarea unor drepturi specifice personalului didactic din invatamantul preuniversitar.
Pentru a intra in vigoare, proiectul legislativ are nevoie de votul senatorilor, iar apoi trebuie promulgat de presedintele tarii si publicat in Monitorul Oficial.


                                                                                                 Ana-Maria TUDOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu