miercuri, 20 iulie 2016

Site-ul literar eCreator - partener media la un important Festival Internaţional de Poezie din Sibiu

Se spune într-un vechi proverb vorbele adevărate: “După muncă şi răsplată” iar după tipărirea a 7 numere în colecţia eCreator a revistei culturale cu acelaşi nume (“eCreatorii Nordului”, “Prietenii literare Baia Mare-Sibiu”, “Cenaclul de la Satulung”, “La frontiera Cuvântului”, “Prietenii literare Drobeta Turnu Severin-Baia Mare”, Prietenii literare Baia Mare-Cluj Napoca” şi „Scriitori de dincoace şi dincolo de deal”, vorbele de mai sus se adeveresc în totalitate. Vă reamintim Colegiul de redacţie al revistei: scriitorul Ioan Romeo Roşiianu - director, prozatorul Marian Ilea -redactor şef şi poetul Nicolae Scheianu -secretar general de redacţie.
Iată că a venit rândul şi site-ului eCreator, fondat de acelaşi neobosit şi iubitor de cultură Ioan Romeo Roşiianu, să fie onorat aşa cum se cuvine, nu numai de cititorii de literatură maramureşeni, ci şi de alţi iubitori de cultură din România. Cu bucurie semnalăm că site-ul eCreator, este partener media la Festivalului Internațional de Poezie Artgothica din Sibiu (vezi afişul festivalului).
Iar ca să conştientizaţi cât este de important acest Festival internaţional, redăm mai jos comunicatul de presă al Colegiul Director al Asociației Culturale Artgothica Sibiu:

 În perioada 29 – 31 iulie 2016, la Sibiu, se vor desfășură lucrările Festivalului Internațional de Poezie Artgothica. În cadrul Festivalului, vor fi acordate Premiile Naționale pentru Poezie Mircea Ivănescu, aflate la a V-a ediție, de către un Juriu prezidat de către scriitorul Radu Aldulescu, din Juriu mai făcând parte scriitorii și criticii literari Mioara Bahna, Ștefan Ion Ghilimescu, Dan Herciu și Felix Nicolau.

În programul Festivalului sunt incluse două nopți de recitaluri poetice și muzică folk cu Tic Petroșel și alți invitați. Vor avea loc prezentări de carte, de publicații și proiecte culturale, dezbateri pe teme literare precum și festivitatea de premiere a câștigătorilor acestei ediții a Premiilor Naționale pentru Poezie Mircea Ivănescu.

Nominalizările rezultate în urma voturilor membrilor Juriului sunt, în ordinea alfabetică a numelor celor nominalizați:

Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de poezie:
Dan Ciupureanu, Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2, Tracus Arte, 2015
Marius Dumitrescu, Târziu dar neînserat, Grinta, 2015
Ofelia Prodan, No exit, Charmides, 2015

Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de debut în poezie:
Ion Valentin Ceaușescu, La o țigară cu umbrele, Karth, 2015
Adrian Cîrstea, Întoarcerea în paradis, Grinta, 2015
Laura Cătălina Dragomir, Una și aceeași față a diferitului, Bookmasters, 2015.

Premiul Mopete pentru manuscris:
Irina Lazăr
Nastia Mureșan
Alex Povarnă

Menționăm că, în cadrul Premiilor Naționale Pentru Poezie Mircea Ivănescu, nu s-a jurizat întreaga producție editorială a anului 2015 ci s-au jurizat doar volumele și grupajele înscrise de către autori sau editori conform Regulamentului Premiilor.

Au confirmat participarea aproximativ 50 de poeți, critici literari, redactori șefi de publicații culturale din țară și străinătate (Cehia, Israel, Italia).

Festivalul Internațional de Poezie Artgothica este organizat, în colaborare, de către Asociația Culturală Artgothica Sibiu și Asociația Culturală Direcția 9, cu sprijinul financiar și logistic al Primăriei municipiului Sibiu și al Consiliului Județean Sibiu.


                                                                                    G.D.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu