joi, 6 aprilie 2017

Gaudeamus Cluj Napoca, ediția a XVIII-a, s-a deschis oficial. Poetul Ion Cristofor președinte de onoare

Ediția a XVIII-a Festivalului de carte, Gaudeamus Radio România, s-a deschis ieri în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Așteptat cu nerăbdare de cititorii care au invadat târgul încă de la primele ore ale dimineții, deschiderea oficială a avut loc la ora 11:00 în prezența primarului Emil Boc și a rectorului Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop.
Primarul Clujului a felicitat Radio România pentru sprijinul constant acordat culturii și cărții tipărite, arătând că, dacă orașul este al studenților și al universităților, este normal ca primăvara, cărțile să ajungă în inima cetății.
Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, a invitat clujenii să se bucure de carte și a felicitat Radio România și studioul Regional Radio Cluj pentru organizare și pentru implicarea permanentă în facilitarea întâlnirilor dintre scriitori și cititori, titrează Radio Cluj.
Managerul Radio Cluj, Bogdan Roșca, a subiniat rolul Radio România în organizarea de evenimente culturale of-air, amintind că, chiar astăzi, un alt proiect al centrului Cultural Media Radio România, ”Pianul călător”, pornește la drum din Chișinău. Invitând publicul să își aleagă cele mai bune cărți pentru vacanța de primăvară/vară, Bogdan Roșca a mulțumit primăriei clujene pentru sprijinul necondiționat în organizarea festivalului de carte.
Președintele de onoare al celei de-a XVIII-a ediții, poetul Ion Cristofor, unul dintre cei mai valoroși poeți clujeni, a declarat deschis Gaudeamus Cluj 2017.
Mii de clujeni și turiști participă la târg.
NapocaNews, Foto: Radio Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu