luni, 10 aprilie 2017

Prefer să rămân-n dinamovist! Dacă asta am ales domnule Florin Cheran ori Mircea Lucescu, asta sunt...

Blatul cu FCSB nu l-ati mai vazut?

de Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 08:27
    
Blatul cu FCSB nu l-ati mai vazut?
Dupa meciul dintre Viitorul Constanta si Astra Giurgiu , o mica armata de experti in detectarea blaturilor si-a facut aparitia in presa sportiva acuzand echipa lui Hagi de un mic aranjament. Problema acestor specialisti este ca toate argumentele lor se aplica si in cazul partidei dintre FCSB si Astra.
Atunci cand vorbesc despre posibilul blat dintre Viitorul si Astra, "expertii" au si o serie de argumente. Printre acestea se numara greseala uriasa a lui Sapunaru, care si-a marcat un autogol dupa o cursa a lui Florinel Coman, penaltiul provocat de Junior Morais sau spatiile foarte largi din defensiva campioanei.

Sa ne uitam putin la jocul dintre FCSB si Astra, de joi seara.

Echipa lui Reghecampf a deschis scorul dintr-un penalti pe care nu stiu cum sa il caracterizez. O faza fixa, jucatorii se asaza pentru o centrare care in mod normal e respinsa leger de defensiva, insa Geraldo Alves da pur si simplu de pamant cu Momcilovic intr-un moment in care fundasul FCSB nici macar nu putea sa joace balonul. Curios?!


Dar ce spunem despre golul al doilea, cel la care Sapunaru gafeaza ca un amator si il lasa pe Alibec singur cu portarul? O fi curioasa o asemenea eroare pentru un jucator de valoarea lui Sapunaru?

Hai sa mergem putin mai departe, la golul al treilea. Sigur, pasa de geniu a lui Alibec, dar v-ati uitat la jucatorii Astrei? Niciunul nu a miscat macar, Florin Tanase marcand ca la antrenament?

Ce spuneti despre faza din repriza a doua, atunci cand l-a lansat in adancime pe Enache, iar acesta a ajuns pana in zona careului Astrei, ba chiar a si pasat aiurea, fara sa fie talonat de vreun adversar? Nu vi s-a parut un "bulevard" in defensiva campioanei?

Nu, nu sustin ca meciul dintre FCSB si Astra a fost blat. Am vazut prea multe jocuri de fotbal ca sa nu vad diferenta dintre greseala, neatentie si intentie. Vreau doar sa subliniez cat de nociva este paranoia unor lideri de opinie.

Sigur ca unii dintre microbisti, avand si afinititati puternice in randul echipelor, vor vedea blaturi si meciuri curioase in peste 50% dintre partidele din Liga 1, mai ales cand echipa lor favorita se lupta cu o alta pentru un trofeu. Responsabilitatea unui jurnalist este de a aduce clarificari si a stopa aceste zvonuri in lipsa unor informatii clare.

Nu poti sa acuzi o echipa de blat pentru ca, iata, in urmatorul meci se pot face exact aceleasi greseli si nu mai poti da inapoi fara sa te compromiti.

Chiar daca Astra ne-a aratat ca poate face doua meciuri slabe consecutiv, raul a fost facut, iar dintre partidele care puse in oglinda nu difera prea mult, numai cea cu Viitorul este in continuare banuita de aranjament. Practic, singurul investitor din fotbalul romanesc este terfelit, in timp ce finantatorul care a ajuns inclusiv in puscarie pentru ca a incercat sa blatuiasca un meci este crezut pe cuvant.

Preluare https://mg.mail.yahoo.com/neo/b/message?sMid=6&fid=Inbox&fidx=1&sort=date&order=down&startMid=0&filterBy=&ac=EQQlpiTCtRjWzqlnt8WHIcVfLk8-&mailboxId=VjJ-JchpQxjid4l-CuMpdTFIxcD7mGzhGFZRXPbBOE5TJFEOQl6C_tn1NwotRqNCJrA9GH4nkLovJSeSm65J69qU1w&.rand=485753813&midIndex=6&mid=AO92w0MACUrlWOmkNwg1kO5pl0g&fromId=&blockimages=0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu