miercuri, 12 aprilie 2017

Răzvan Șelariu: "Clujul va fi capitala gimnasticii europene, ceea ce este o onoare pentru România"

Fostul gimnast Răzvan Șelariu (33 ani) a declarat într-un interviu acordatAgerpres că orașul Cluj-Napoca va fi capitala gimnasticii europene luna aceasta, ceea ce este o onoare atât pentru noi, ca români, cât și pentru gimnastica românească.

Șelariu, care din 2009 este antrenorul echipei naționale feminine a Qatarului, a precizat că dintre gimnaștii români șansele cel mai mari la medalii le au Cătălina Ponor și Larisa Iordache, ambele la bârnă, și Marian Drăgulescu, la sărituri.
Șelariu, medaliat cu bronz în întrecerea pe echipe la JO 2004, consideră că faptul că Europenele au loc în România poate constitui o presiune benefică pentru gimnaștii noștri, deoarece asta ”uneori te încurajează și te motivează foarte mult”. Totuși, Șelariu recunoaște că ”România apasă greu pe umerii gimnastului oriunde în lume, mai ales acasă”.
Fostul campion european cu echipa (2004) regretă că nu poate veni la Cluj din cauza programului său și apreciază că ”este foarte greu în momentul de față să mai egalăm performanțele din trecut. Ne lipsește o temelie bine consolidată și avem nevoie de anumite schimbări în sistemul actual”.
Palmaresul lui Răzvan Șelariu mai cuprinde o medalii de argint în 2005 la Europenele de la Debrecen, la individual compus și sol, argint în 2006 cu echipa, la Volos, și în 2008 la Lausanne, la sol, precum și medalii de bronz la Europenele de la Debrecen (sărituri) și Lausanne (echipa).
Campionatele Europene individuale de gimnastică artistică vor avea loc în perioada 19-23 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
Sursa NapocaNews
Autor: Cristi Someşan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu