„Așa cum v-am an’țat vom vorbi despre situația reală din economie, nu doar de la finanțe, ci din economie în general, ăăă… și-am avut o săptămână în care am stat și m-am uitat să văd care este de fapt situația datelor reale… ăăă… în ace’st’ săptămână am avut cât’va discuții și cu part’nerii noștri internaționali, Comisia Europeană (face cercuri cu mâna dreaptă, n.n.) financiari internaționali… și ca o primă concluzie cam tot ce am găsit aici a depășit cele mai triste așteptări ale mele. Mai mult (face o față veselă, n.n.) am aflat că situația reală nu era cunoscută și nu era anticipată nici de part’nerii noștri internaționali, deci informațiile care circulau… ăăă… nu erau cele reale. (gest larg cu mâna în care ține un pix, cred… sau un creion chimic, scos de după ureche, n.n.) Concluzia este că România în ultimii trei ani de zile (mută pixul în cealaltă mână, ca să poată face cu mâna dreaptă un gest de lehamite, n.n.) …PESEDE… Eugen Teodorovici… a fost condusă sau economia României a fost condusă după două bugete și aici… vă spun foarte responsabil … a fost un buget, cel prez’ntat în Parlament, pe care-l știți toți… cu toții și acela nu a fost (cercuri mici cu mâna dreaptă în care pixul s-a întors, n.n.) asumat nici de premier nici de min’stru Finanțelor Publice, dar a ex’tat un al doilea buget… al doilea buget care avea de fapt toate informațiile reale (pixul bate sacadat aerul, de parcă-ar vrea să-l porționeze pe Teodorovici Orlando, n.n.), un buget folosit pentru finanțarea baron’lor locali și așa mai departe. Este exact metoda, nu am găsit altă comparație, exact metoda folosită de Al Capon… Al Capone… de a avea două registre -un registru pentru Fisc (gest cu stânga, n.n.) și un registru pentru el (gest cu dreapta, n.n.).
Aceasta este situația și aici, astăzi. Șiiii… eu sunt mai nou în politică, știți foarte bine, apar două întrebări aici: ce facem cu acest jaf (privire aproape melancolică, ușor narcotizată, n.n.) … pentru că rămânem cu toții cu întrebarea dacă cei nevinovați și care nu au participat la acest jaf trebuie și ei să plătească, sau plătesc numai cei care au beneficiat de pe urma acestui jaf din banii publici. Ăăăă… asta est ‘ o ‘ntrebare la care trebuie să răspundem cu toții, eu voi ajuta sesizând organele competente (vesel, dintr-o dată n.n.) și o să vă spună cazul… știți foarte bine că acești ani de zile PESEDE a promovat o serie de măsuri economice și la fiecare măsură economică prom’vată vi s-a spus că va curge lapte și MERE… și miere… poate și MERE, dar MIERE! … dar nu a fost așa și eu sunt azi aici să vă arăt că situația reală este mult mai gravă (adică, înțeleg eu, situația e numai MERE fără LAPTE, fără MIERE, n.n.).
O altă concluzie care iese din această analiză (a! e o ANALIZĂ, cetățeni! n.n.) este că totul a fost premʹditat. Tot ce s-a-ntâmplat în acești trei ani de zile a fost prem’ditat. (se uită în hârtii… și acolo scrie tot așa, că a fost „prem’ditat”, n.n.)… azi avem certitudinea privind la evoluția sau cum au fost folosiți banii în buget. Dar lucrul foarte grav și asta o spun nu ca min’stru al Finanțelor ci ca economist, este că-n ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei românești. A spus-o și guvernatorul… că economia nu este sustenabilă… asta înseamnă, când fundamentele sunt afectate. În economie, o decizie luată astăzi îi vom vedea efectele în viitor (dar, desigur, cetățeni, numai Veorica e analfabetă și orice om îi e frică de efectele care îi vom vedea în viitor… n.n.) În ceea ce mă privește în acest moment studiem posibilitatea ses’zării legale a organelor de competență penală pentru… în legătură cu organizarea sau constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul financiar… în ceea ce privește bugetul…
În domeniul fiscal (devine visător…, n.n.) cel mai grav lucru pe care l-am văzut în ultimii ani e această derogare de la responsabilitate. Era un semnal clar că ceva se va întâmpla, că lucrurile nu sunt OK. Revoluția fiscală care trebuia să acopere… și să nu mai avem probleme… avem o gaură de două miliarde… și n-am auzit-o niciodată pe Olguța guraliva… care vine azi și ne dă lecții, n-a zis nimic de aceste două miliarde și de ce nu le-a colectat.
În primul rând… adică vorbind despre economia românească nu putem să nu vorbim despre ce se-ntâmplă cu forța de muncă, și știți foarte bine că-n ultimii trei ani de zile forța de muncă deși li se spunea că este… li se spunea că o să fie mai bine, oamenii au ales să plece în cont’nuare din România. De ce contează asta pentru noi la Finanțe ? pentru că un PIB… și o să duc discuția mai departe… există un PIB care crește (face gestul creșterii cu ambele mâini, n.n.)… crește … e-adev’rat dar care se-mparte la mai puțini oameni, îți dă impresia de bunăstare, îți dă impresia că e mai bine… dar nu avem o creștere a acestui indicator pentru că econ’mia crește mai rapid, crește și populația… și e invers , pentru că populația pleacă.
Și de aici această diferență între estimări și optimismul din România -între ghilimele- al PESEDE și al instituțiilor internaționale, pen’ că toate instituțiile internaționale știu foarte bine că pe termen lung economia crește doar atunci când crește și populația -n-ai cum să treci pe lângă acest adevăr, această fugă a românilor din propria țară (în acest timp face gestul clar ca și cum s-ar întoarce, nu ar fugi, n.n.) este normal ca toate instituțiile să fie mai pesimiste.
Ca o concluzie aici: tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile și de fapt se reduce la faptul de a lua banii de la investiții și a-i duce către proiecte electorale și baroni locali ai PESEDE, a fost premed’tat de PESEDE din prima clipă. Totul a fost ținut într-un buget paralel, și nu a fost prezentat românilor.”( Vasile Florin Cîțu, conferință de presă istorică, 14 noiembrie 2019)
…………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………..
Nu vă plictisesc mai mult decât v-am plictisit până acum… Ar mai fi de spus că deoarece domnul Cîțu spune în clar că în momentul de față, fiind așa un dezastru în țară, trebuie să redevenim prieteni cu instituțiile financiare internaționale și că A AVUT DEJA NIȘTE DISCUȚII cu ei, pe care, nu-i așa? îi cunoaște bine… eu cred că, mai mult ca sigur, Românie dragă: „…foaie verde de prin vii/ mi te paște-un FMI!!” Cică unii dintre prietenii ăștia externi, spune proaspătul ministru al Finanțelor, intuiau situația și Cîțu, ÎMPREUNĂ CU EI, desigur, va găsi niște soluții. „Soluția” va fi, bănuiesc, un împrumut luminos și euroatlantic, luat de la prietenul extern al domnului Cîțu, FMI.
Vasile Florin Cîțu a zis, pe 9 octombrie 2019, la EUROPA FM că el deja a construit două bugete pe ultimii doi ani și e pregătit să-l construiască și pe-al treilea. Mă întreb: oare unde construiește Câțu bugete și în ce scop? Și după ce le-a construit, unde le ține?
Dincolo de conținutul absolut tulburător prin profunzime și coerență al confesiunilor lui Vasile Florin Cîțu, în final, încă o dată, indiferent ce ați citit în transcriptul de mai sus, afirm cu tărie, ca să nu uitați, cetățeni, că Veorica și doar Veorica este analfabetă și nu știe să se exprime liber!!!
Autor: Luminița Arhire
Sursa: Luminița Arhire Facebook
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu